Ik zal je eerlijk zeggen dat Frascoli Design bij mij niet direct een belletje doet rinkelen. Maar dit bureau is verantwoordelijk voor heel veel designs van motoren en scooters van bijvoorbeeld Piaggo, Vespa, Triumph en Yamaha. Daarnaast werken ze ook al langere tijd samen met Vredestein bij de ontwikkeling van banden voor je auto en motor. En nu dus ook bij de nieuwe Superpasso banden voor je racefiets.

Superpasso voor allround gebruik

Met een Italiaanse designer, is een Italiaanse naam dan ook geen verrassing. De naam komt van de veelzijdigheid van de bergpassen in Italië, dat symbool staat voor de eigenschappen van de band. Die bergpas zie je ook mooi terug in het logo van de Superpasso. De band is een alleskunner, voor klimmen, dalen en op het vlakke, aldus Vredestein. Hij is tubeless ready en heeft een 150 TPI karkas. Ook is er een extra beschermingslaag in de band geplaatst, de Sportex Protection Layer. Volgens Vredestein krijg je hierdoor een soepele band die goed beschermd is tegen lekrijden. Hierdoor kan je deze band gebruiken om lekker te toeren, maar je kan er ook prima een wedstrijd mee rijden.

Het rubber is gemaakt met het Tricomp principe dat Vredestein al heel lang gebruikt. Hierbij combineren ze drie verschillende soorten rubber. Zo is bijvoorbeeld het rubber op het loopvlak harder zodat het minder snel slijt en is het op de schouder van de band juist wat zachter voor meer grip in de bochten. Dit Tricomp compound heeft ook goede grip in natte omstandigheden. Iets dat ik zelf ook al heb gemerkt bij de test van de Vredestein Fortezza Senso Superiore banden. In de band zitten Tread Wear Indicators en dat zijn kleine gaatjes om te kunnen zien of de band versleten is en aan vervanging toe is.

Tubeless en later ook tubes

De band is verkrijgbaar in 23, 25, 28 en 32 mm waarbij ze uitgaan van een binnenbreedte van de velg van 19 mm. Heb je nou bredere of juist smallere velgen, kan de breedte iets anders uitvallen. Komend seizoen zullen de mannen van Beat op de Superpasso’s gaan rijden. De Superpasso komt er in vier verschillende kleuren, waarbij je naast de zwarte band ook kan kiezen voor een bruine, rode of witte zijkant. De tubeless vouwband zal € 72,95 gaan kosten en de standaard band kost € 62,95. Later dit jaar zal de Superpasso ook als tube beschikbaar zijn.

Alle informatie kan je vinden op de website van de Vredestein Superpasso.