Als er een link is met Formule 1 vinden we dat hier op de redactie, naast fietsen natuurlijk, interessant. Dat Alpine en Lapierre bij elkaar komen is gezien hun Franse roots niet heel gek. Samen presenteren ze nu hun eerste Lapierre X Alpine samenwerking in de vorm van een limited Aircode DRS. Deze fiets was al te zien tijdens de Grand Prix van Frankrijk eind juli van dit jaar. Toen reden de mannen van het BWT Alpine Formule 1 team al mee rond.

Lapierre Aircode DRS met Alpine afwerking

Afgelopen week werd de fiets dan ook officieel gepresteerd. Het frame is de Lapierre Aircode DRS dat vorig jaar nog een update kreeg. De samenwerking tussen beide Franse merken zit in de afwerking van het frame, waarbij de details en kleuren van de nieuwe Alpine A110R terugkomen. De mooie lichtblauwe kleur, met het zwarte UD carbon en de zwarte logo’s op het frame is vergelijkbaar met de auto (zie de foto helemaal onderaan). Op de zitbuis is het logo van Alpine goed zichtbaar en op de bovenbuis wordt de samenwerking wat subtieler weergegeven in de vorm van het ‘Lapierre X Alpine’ logo.

Deze fiets kent een gelimiteerde oplage van 110 stuks, die ook genummerd zijn. Aan de binnenkant van de achterbrug wordt dit weergegeven met een zilvergrijs embleem. Hierop staat het Alpine logo, in combinatie met het unieke nummer van de totale 110 fietsen.

Betaalbaar limited topmodel?

Begrijp me niet verkeerd, € 9000,- is heel veel geld. Daarvoor heb je in dit geval een limited edition Alpine Aircode DRS frame dat is opgebouwd met de Shimano Dura Ace Di2 disc 12-speed groep. Een paar full carbon 50 mm wielen uit eigen fabriek. Ook de cockpit komt uit eigen fabriek en in combinatie met het frame zijn alle kabels weggewerkt en onzichtbaar. Een fiets met deze specs en in limited oplage gaat bij heel veel concurrerende merken (ver) over de € 10.000,-, waardoor je bij deze Lapierre X Alpine toch veel fiets voor je geld krijgt. En limited of niet, ik vind de kleur en vormgeving van het frame ook gewoon mooi!

via Lapierre