Terwijl de triple – eindelijk – verdwenen lijkt te zijn wordt er toch nog naarstig gezocht naar mogelijkheden om de pijn bij het klimmen te verzachten. De ‘fabrieksderailleurs’ bieden enig soelaas, maar dankzij Wolf Tooth kan je het jezelf nóg iets makkelijker maken.

Veel achterderailleurs die zo uit de fabriek komen rollen hebben de mogelijkheid om achter tot 32 tandjes te rijden. Dat is al best veel, maar een paar tandjes extra zijn soms welkom. Maker van tools en accessoires Wolf Tooth heeft daar al enige tijd een mooie oplossing voor. Ze hebben een adapter ontwikkeld waarmee je kort gezegd de derailleur verder van het frame kan brengen en je zodoende een cassette met een groter bereik kan gebruiken, tot 42T! Niet onbelangrijk daarbij is dat je ook goed kan blijven schakelen. Met USD 27,95 (omgerekend een kleine € 23,-) is het een goedkope en eenvoudige oplossing om 11-36, 11-40 en dus zelfs 11-42 te gebruiken voor als je wat extra nodig denkt te hebben. De Roadlink DM is een aanvulling op andere adapters die ze hebben gemaakt om het bereik van je aandrijflijn te vergroten. De Roadlink was er al en is geschikt voor onder meer 10 en 11 speed en naast Shimano ook voor alle SRAM en Campagnolo groepen.

De Roadlink DM is geschikt voor de Ultegra R8000 en Dura Ace R9100 achterderailleurs en past alleen op een standaard derailleurhanger. Te koop bij Wolf Tooth.