Al 15 seizoenen lang rijdt Team Lotto-Soudal op de fietsen van Ridley. En net als afgelopen jaar verwennen ze de kopmannen met met iets extra’s. Afgelopen jaar waren Philippe Gilbert, Caleb Ewan en John Degenkolb al te zien op een eigen uitvoering van hun Ridley. Voor komend seizoen mochten ook Tim Wellens en Thomas De Gendt zelf de kleuren van hun teamfiets kiezen. Mooi gebaar en cool om te zien wat de profs zelf mooi vinden. En zo zien we meteen voorbeelden van wat er mogelijk is met het Customizer programma van Ridley.

De Ridley Helium SLX van Tim Wellens

De Ridley Helium SLX van Thomas de Gendt

Aan het model fiets verandert vrij weinig. Net als in 2020 is er gekozen voor de Noah Fast en Helium SLX, beiden met schijfremmen. De groepset op beide fietsen is top of the bill: Campagnolo Super Record EPS 12 speed. Thomas de Gendt zal weer rijden op de Helium SLX Disc. Dit model uit de Ridley range staat bekend als een stijve en lichte fiets. Hij doet het goed op lange beklimmingen, maar je kunt er ook een sprint mee rijden in een kleine groep. Gemaakt voor Thomas dus. Hij koos voor een chic bordeaux rode metallic lak op zijn Helium. De metallic glans maakt het ook heel speciaal, vooral als de zon erop schijnt! Dus hopelijk zien we de fiets (en Thomas) schitteren tijdens de klassiekers met een lentezonnetje!

De Ridley Helium SLX van Thomas de Gendt

De Noah Fast Disc van John Degenkolb

Onder andere Degenkolb zal rijden op de Noah Fast Disc, de meest aerodynamische fiets van Ridley. Dat kun je zien aan de prachtige vormen van het frame en aan hoe alle onderdelen zijn geïntegreerd. De kleurstelling van zijn fiets vind ikzelf de mooiste van de vijf. Met name door het schitterende kleurverloop waarvoor gekozen is. De lichte groene metallic kleur gaat over naar een ‘British racing green’. Zo’n ‘Fade’ vaak goed op outfits en fietsen, zeker met de juiste kleuren. Het straalt ook snelheid uit. Deze groentinten staan in groot contrast met de standaard rood-zwart/donker-zilver tinten die je tegenkomt op de meeste Ridleys. Lekker anders en dat zal opvallen in het profpeloton.

De Ridley Noah Fast Disc van John Degenkolb

Wil je (bijna) dezelfde fiets hebben als één van de Lotto Soudal renners dan kan dat via het Customizer programma van Ridley. Daar kun je kleuren en designs kiezen om een custom frame te laten spuiten. Zelf weet ik dus al welke kleur ik zou kiezen van de vijf custom fietsen, maar welke zou jij kiezen?

De Ridley Noah Fast Disc van Caleb Ewan

Via Team Lotto Soudal en foto’s van Facepeeters