Toen er wielrenners in het peloton met schijfremmen begonnen te rijden, werd er nog wel eens geprotesteerd. Zijn die schijven niet gevaarlijk bij een valpartij? Nu hoor je daar nog maar weinig van. De weg lijkt dan ook vrij voor de schijfrem. In 2020 zal Lotto Soudal dan ook uitsluitend met schijfremmen rijden. Komend seizoen rijden de profs van Lotto Soudal vooral met twee fietsen: de Helium SLX en de Noah Fast. En dus allebei in de Disc versie.

Ridley Noah Fast Disc
De Noah Fast Disc is de meest aerodynamische fiets die Ridley in het assortiment heeft. Het is de bedoeling dat de sprinter Caleb Ewan hier nog meer overwinningen mee gaat boeken dan in 2019. Hetzelfde gaat natuurlijk op voor de nieuwe aanwinst John Degenkolb.

De Noah Fast Disc van Caleb Ewan
De Noah Fast van John Degenkolb

Ridley Helium SLX Disc
De Helium SLX Disc is een lichte en stijve fiets, bedoeld voor avonturiers en klimmers. Thomas de Gendt zal er ook dit seizoen vast wel weer een etappe op winnen met een lange ontsnapping. Maar ook Tim Wellens en Philippe Gilbert gaan er mee strijden tijdens de klassiekers.

De Helium SLX Disc van Tim Wellens
De Helium SLX Disc van Philippe Glibert

Speciale kleuren voor de kopmannen
De kopmannen van Lotto Soudal zijn dit seizoen makkelijk te herkennen, omdat ze zelf de kleur mochten kiezen van hun fiets. Philippe Gilbert en Tim Wellens hebben het wel in de lijn van de Lotto Soudal kleuren gehouden met een zwart of wit frame en ‘Candy Red’ rode letters. Caleb Ewan houd het met zwart en witte letters vooral strak. John Degenkolb toont wat meer lef met een groen metallic frame met een fade.

Met aanwinsten Gilbert en Degenkolb staat er een sterk Lotto Soudal voor 2020. Hopelijk komt Degenkolb weer op zijn oude niveau met zijn nieuwe Ridley fiets. En kan de ‘oude’ Gilbert er nog een paar keer een kunstje op flikken.

Meer info over ploeg bij Lotto Soudal en alle info over de fietsen bij Ridley

De Helium SLX Disc van Tosh van der Sande
De Noah Fast van Matthew Holmes