Met de introductie van hun Spring Collection, die drie nieuwe kleurstellingen van hun vlaggenschip, de Dogma F12 omvat, luidt Pinarello alvast het voorjaar in. Laat maar komen zeggen wij!

De Dogma is al jaren het beste dat Pinarello in huis heeft. Voorgangers F10 (2017), F8 (2014) hebben aan de wieg gestaan van de successen van Team Sky en afgelopen zomer won Bernal op een F12 met Team Ineos de Tour de France. Ook Froome en Thomas behaalden hun overwinningen op een Dogma.

Een beetje tegen de trend in is de Dogma F12 zowel in een velg- als schijfremuitvoering beschikbaar. En zowel compleet als alleen als frameset. Het ontwerp nieuwe model moet 8 Watt aan vermogen besparen bij een snelheid van 40 km/u volgens Pinarello. En dat zou 1 seconde winst op 1 kilometer betekenen. Marginal gains die wellicht het verschil kunnen maken.

Pinarello Dogma F12 Disc 2020

Speciaal voor het voorjaar heeft Pinarello de fiets in drie nieuwe kleuren uitgebracht, zijnde Blue Steel, Sideral Grey en Venice Blue. Verschillende kleuren, maar allemaal met blauwe, glanzende letters. Misschien wel verwijzend naar die blauwe hemel waar we allemaal met smart op zitten te wachten. Ondertussen hebben we ook al met de Pinarello F12 gereden.

Pinarello Dogma F12 Disc 2020

De fietsen zijn beschikbaar vanaf maart. Een F12 frameset heeft een adviesprijs van € 5.490,-, de F12 Disk € 5.590,-. De F12 Disk compleet met Dura Ace Di2, Fulcrum DB 400 en Most Ultra stuur heeft een adviesprijs van € 11.990,-.

Via Pinarello