BBB maestro mips fietshelm

De BBB Maestro kenden wel al, Cyril testte de helm en was er positief over. Cyril had wel een opmerking voor BBB: de helm had geen MIPS. Iets minder dan een jaar later kregen we het antwoord opgestuurd: de BBB Maestro helm, mét MIPS!

MIPS, wat doet dat ook alweer

De BBB Maestro MIPS helm is op de MIPS schaal na nog precies dezelfde helm. Waarom vonden we belangrijk dat er MIPS aan de helm werd toegevoegd? Dat heeft met de veiligheid te maken. MIPS zorgt ervoor dat bij een val de schok op je hoofd minder is, doordat de schaal en de helm los van elkaar kunnen bewegen. Deze bewegingsruimte zorgt ervoor dat je hoofd net wat meer wordt geïsoleerd van de krachten en bewegingen bij de aanraking tussen de helm en grond. Tijdens het rijden merkt je niks van de MIPS, want deze zit achter de padding verwerkt.

Op mijn hoofd, als gegoten

Ieder hoofd is anders en dus zit iedere helm net wat anders. Maar toen ik de Maestro helm op mijn hoofd zette, zat deze als gegoten. Geen rare drukpunten. De 6 mm dikke padding helpt natuurlijk met het comfort. De padding is net wat dikker dan veel van de concurrentie en dat zorgt voor een zachte aansluiting. De padding is antibacterieel en wasbaar. Dus verwacht geen nare geurtjes. Afstellen aan de achterkant gaat eenvoudig met het wieltje. Afstelling van de hoogte gaat wat stroever. Iets dat Cyril de vorige keer ook opmerkte, maar ook hier blijft de nuance van “dit doe je maar één keer” gelden.

Ventilatie en looks

Over de looks ben ik positief. De mat witte kleur geeft de helm een chique uitstraling. De helm heeft ook een mooie compacte aerodynamische vorm. Toch zijn er genoeg gaten voor de ventilatie, 17 om precies te zijn.

bbb maestro mips fietshelm

De luchtgaten zitten vooral aan de voorkant en achterkant. Een deel van de bovenkant is dan weer dicht om de luchtweerstand te verkleinen. Door de grote ventilatiegaten had ik tijdens mijn ritten voldoende verkoeling. Het gewicht van de helm komt op 389 gram. De helm is daarmee zeker geen lichtgewicht. Maar voor een helm in de prijsklasse van € 129,95, in de maat L en met MIPS is het gewicht acceptabel.

Details

BBB Maestro MIPS helm
Prijs: € 129,00
Maten: S, M en L (getest in maar L)
Kleuren: mat zwart, mat neon geel en mat wit
Gemeten gewicht:  389 gram
Meer info via BBB

Conclusie

BBB heeft geantwoord op ons verzoek om MIPS toe te voegen aan de Maestro. Nou zal onze review niet de doorslaggevende factor zijn geweest, maar meer de concurrentie van de andere merken. En BBB kan met de Maestro MIPS de concurrentie best aan. Want voor een scherpe prijs van € 129,95 heb je een helm die er goed uitziet, lekker zit en die met MIPS net wat veiliger is. Goede koop dus!

Tags: