CloseTheGap heeft als motto: reinventing bikeparts. Ze proberen fietsonderdelen beter te maken. Denk aan een bel onder de houder van je fietscomputer of een spiegel in je stuurdopje. Of het CoverMyBack spatbordje dat met een houder vast zit onder je zadel en die je zo los of vast kunt klikken. De eerste keer dat we het CoverMyBack spatbord testten hadden we mixed feelings. Het zat slim in elkaar, maar we wisten het spatbordje wel te breken. Nu komt CloseTheGap met de tweede versie die niet stuk kan gaan mocht je het spatbord raken bij het op- of afstappen.

Combineren of thuis laten

Maar laten we eerst even bespreken hoe de CoverMyBack2+ in elkaar zit. Net als de vorige versie bestaat de CoverMyBack2+ uit een houder en een spatbord. Nieuw is de toevoeging van een lampje. Er is ook een versie zonder lampje, dat is de CoverMyBack2 zonder het plusje. De houder monteer je onder je zadel. En op de houder klik je het spatbordje. Het lampje zit onder het spatbord en klikt vast, maar is extra beveiligd met een elastiekje. Je kunt in verschillende combinaties rijden. Met spatbord en lampje. Of alleen met lampje of spatbord. Heb je niks nodig dan blijft alleen de houder onder het zadel zitten. Zo kun je thuis laten wat je niet nodig hebt.

Het systeem is nog steeds grotendeels hetzelfde, maar er is een aantal verbeteringen. Bij de montage kom ik er gelijk al één tegen. De nieuwe versie is net wat makkelijker te monteren, omdat de bovenste klemmetjes kunnen ronddraaien, hierdoor kan je de houder makkelijker tussen de rails van het zadel kantelen.

Click & Kick

Een tweede verbeterpunt zien we op de houder op de plek waar het spatbord inklikt. Deze loopt van breed naar smal in een ronde boog, waardoor het spatbord bij zijdelingse krachten eraf floept, maar niet de houder breekt. En dat is waar het vorige keer verkeerd ging. Met deze nieuwe Click & Kick aansluiting heeft CloseTheGap hier dus direct op ingespeeld! De verbinding is dus iets minder star, waardoor breken moet worden voorkomen. Denk niet dat je het spatbord sneller zult verliezen, want het spatbord zit nog steeds goed vast. Maar kom je met je been tegen het spatbord, dan springt het spatbord los. Na 10x proberen, blijven de houder en het spatbord heel. De nieuwe houder werkt dus.

Links de oude houder, rechts de nieuwe.

Lampje van Spanninga

Het derde punt is het lampje. Bij de eerste versie was er een mogelijkheid om lampjes te monteren aan een cilindervorm die je bij de houder of halverwege het spatbord kon vastmaken. Slim bedacht, omdat je bijna elk lampje erop kwijt kunt. Maar het nieuwe systeem waar een lampje van Spanninga wordt bijgeleverd staat toch net wat strakker. Het lampje klikt op een lichte manier in de houder. Het elastiekje er overheen trekken zorgt ervoor dat het lampje rammelvrij onder je zadel vastzit.

Het lampje levert een flinke hoeveelheid licht (30 lumens) op en is door de breedte extra goed te zien. Je hebt 3 standen: eco, knipper of fel. Het lampje is op te laden met een usb kabel. Het lampje moet tussen de 5 en 10 uur mee gaan afhankelijk van de stand die je gebruikt. In de felle stand kwam ik net onder de 5 uur uit. Dus de opgegeven tijden kloppen aardig. Voor de hele combinatie van lampje, spatbord en houder betaal je € 34,95. Heb je geen behoefte aan het lampje dan kun je het spatbord ook kopen voor € 19,95. Later het lampje erbij kopen is helaas niet mogelijk.

Details

CloseTheGap CoverMyBack2+
Afmetingen: 29 cm x 7,5 cm
Gewicht: 112 gram
Adviesprijs: € 34,95
Meer informatie via CloseTheGap

Conclusie

Je zou het een herkansing kunnen noemen, maar dat is misschien wat zwaar. Want de eerste versie van CoverMyBack zat al slim in elkaar. Alleen brak de houder één keer. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het ook aan een combinatie van de gebruikte kleding en mijn eigen flexibiliteit ligt… Des te meer ben ik blij met de CoverMyBack2+ waarbij het breken van de houder er niet meer bij is. En ze hebben er gelijk een strakke oplossing voor een lampje bij gedaan. Zo blijft CloseTheGap hun eigen onderdelen ook opnieuw uitvinden.

WINACTIE!

We mogen 3 van deze CloseTheGap CoverMyBack2+ spatborden weggeven!

Om mee te doen schrijf je je hieronder in. Na het bevestigen van je inschrijving doe je mee in de loting. Uit alle inschrijvingen worden 3 winnaars willekeurig gekozen. Je kan je tot dinsdag 29 september 12.00 uur inschrijven!

– Je meldt je bij deelname automatisch ook aan voor de wekelijkse Racefietsblog.nl nieuwsbrief. Wil je die toch niet ontvangen, dan kan je je altijd weer afmelden, maar wacht even tot na het aflopen van de actie.

Deze winactie is afgelopen, je kan je niet meer inschrijven.

Voorwaarden en condities:
– Ook als je al ingeschreven staat voor onze nieuwsbrief moet je je inschrijven om mee te doen. Dit heeft verder geen gevolgen voor je bestaande nieuwsbriefinschrijving. 
– Je moet je deelname bevestigen via de e-mail die je ontvangt. Alleen na bevestigen maak je kans.

– Deelnemen kan tot dinsdag 29 september 12:00 uur. Die dag kiezen we de winnaars.
– De actie is voorbehouden aan inwoners van Nederland, België.
– We nemen via e-mail contact op met de winnaar(s). Wanneer we binnen een week geen reactie hebben, wordt er een nieuwe winnaar gekozen.
– Het is niet mogelijk het gewonnen product om te ruilen voor een ander product of geldbedrag.
– Racefietsblog.nl is bevoegd personen uit te sluiten van deelname bij vermoeden van onrechtmatige deelname of fraude.
– Je ontvangt je eerste Racefietsblog.nl nieuwsbrief na het aflopen van de winactie. Wil je deze toch al eerder ontvangen, dan kan je je hier afzonderlijk voor inschrijven. Dit heeft geen gevolgen voor je deelname aan de winactie.
– Bij deelname kan je ervoor kiezen om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief van CloseTheGap. Deze ontvang je pas nadat de winactie is verlopen. Dan kan je je ook weer uitschrijven als je dat wilt.