Net als vorig jaar rijden de 8 mannen van EF Education-Nippo met een custom outfit tijdens de ronde van Italië. Vorig jaar wisten ze vriend en vijand te verrassen met het supergave Rapha Palace oufit. Dit jaar is het misschien iets minder spectaculair maar ook zeker heel tof! In de Giro draait het namelijk allemaal om de roze trui die om de schouders van de leider zit. Om verwarring in het peloton te voorkomen mag een team-outfit niet teveel lijken op de Maglia Rosa.

Rapha Switch out Kit – Euphoria collection

Dit jaar staan de mannen aan de start met kleding uit de Euphoria Collection van Rapha. Wij zullen nog even geduld moeten hebben maar rond het einde van mei is de collectie ook beschikbaar voor de consument. Het design is hoofdzakelijk zwart met allerlei verschillende bont gekleurde vierkante en ronde vlakken. Een symbolische weergave van de wereld waar mensen met verschillende achtergrond en nationaliteiten gezellig samen horen te zijn. Geen roze voor EF Education-Nippo dit jaar, tenzij ze natuurlijk de leiderstrui pakken. No Pink, No problem! Aldus Rapha.

Meer info via Rapha

Cannondale SuperSix

Het design van de Euphoria collectie is ook te zien op Cannondale SuperSix. Een donkerblauw frame met gele letters en rondom de voorvork en het bracket zie je de bonte kleurenverzameling dat mooi past bij de outfit. Dus ook deze Giro rijden de mannen er weer enorm gesoigneerd bij!

Nieuw Rapha aerosuit

Naast het design, zullen de mannen in de tijdrit ook gebruik gaan maken van het nieuwe aerosuit van Rapha. Ze zijn met meer dan 100 verschillende combinaties aan stoffen de windtunnel van Loughborough University binnengestapt. Daaruit hebben ze geconcludeerd dat een gladde, strakke stof een optimale samenstelling is voor een tijdritpak. Opvallend, want er zijn ook merken die juist weer kiezen voor ruwe stoffen omdat dat de wind zou breken.

Met lichte, gladde stoffen hebben ze een strak aerosuit gemaakt dat ze als geheel hebben getest in de windtunnel van de Silverstone Sport Engineering Hub. De strakke stof zorgt voor compressie en doordat het heel dun is zal het erg goed ventileren. Het aerosuit moet echt fungeren als tweede huid, waardoor het volgens Rapha zorgt voor de beste resultaten. De uitkomst volgens deze tests is dat het aerosuit 12.4 watt bespaart als je 55 km/u rijdt en 76 kg weegt. Dit is in vergelijking met de voorloper van dit aerosuit.