Ik heb een zwak voor fietsen met een custom design. Naast zelf fietsen, is het kijken naar dit soort exoten toch wel een favoriet tijdverdrijf geworden. The Service Course is daarbij zeker geen onbekende naam, want veel unieke fietsen komen uit hun shops. De Traka 360 is een gravelwedstrijd die in Girona start, waarbij Diederik Deelen de 200 km wedstrijd won. En als je dan werkt bij The Service Course en de uitdaging aangaat om de Traka 360 te doen, dan is dat best een goede reden voor een nieuwe dikke gravelmachine. Prima gelukt met deze Open WI.DE als je mij vraagt!

Cadaqués

De ruige maar mooie omgeving en ondergrond van de routes rondom Cadaqués. Dat is de inspiratie van het design. De Traka 360 route loopt door dit afgelegen vissersdorpje dat misschien wel het uiterste noord-oostelijke puntje van Spanje is. Het dorpje heeft maar een toegangsweg, al ga je bij de Traka 360 kris kras door het bergmassief dat er voor ligt. Het design en de kleuren van de ondergrond is gemaakt door Sergei Vergel Escribano.

Ingrid Components en CeramicSpeed lagers

Naast een heel gaaf frame en het design dat is meegenomen op de Enve zadelpen en de Enve stuurpen is hij alleen maar met top onderdelen opgebouwd. Een Shimano GRX Di2 groepset, die wordt aangedreven door een crankset van Ingrid Components. De wielen zijn een set Enve AR 3.4’s en de derailleurwieltjes en het bottombracket zijn voorzien van CeramicSpeed lagers. De pedalen die op deze gravelbike zijn gemonteerd zijn de SRM X-power pedalen die het Duitse merk in 2019 op de markt bracht.

De unieke fiets heeft hem helaas niet aan de overwinning geholpen, maar met een vierde plaats toch een knappe prestatie. De Traka 360 is misschien (nog) niet zo bekend als Unbound, maar dat het een pittige uitdaging is, blijkt wel uit het feit dat er 143 finishers zijn van 212 deelnemers. Voor op de bucketlist dan maar, net als de Open WI.DE trouwens.

Via The Service Course