Shimano's new urban groupset; Metrea @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Eurobike 2015 ligt alweer even achter ons en we hebben al e.e.a. laten zien, maar er is nog zoveel meer! Canyon laat een mooie ontwikkeling zien voor de fietscomputer, Giro maakt je zichtbaar als het donker is, Open heeft dé fiets voor mensen die niet kunnen kiezen, Look gaat voor smal, maar ook een draagbare trainer. En nog meer…

Canyon tilt de fietscomputer naar aan ander niveau
Samen met Sony heeft Canyon gewerkt aan een fietscomputer en daarmee gaan ze wat verder dan alleen het weergeven van de tijd en de snelheid. De computer draait namelijk op het Android Wear OS. In het kort komt het erop neer dat je apps op deze computer kan gebruiken en niet alleen van Canyon of Sony, ook van derden. We waren al meteen onder de indruk van de intregratie in het stuur, maar een app-gebaseerde fietscomputer is het echte speerpunt.

Canyon's Smart bike computer developed with Sony works on Android Wear OS | Racefietsblog.nlCanyon's Smart bike computer developed with Sony works on Android Wear OS | Racefietsblog.nlCanyon's Smart bike computer developed with Sony works on Android Wear OS | Racefietsblog.nl

Veilige schoenen van Giro
Giro heeft veilige schoenen, in ieder geval in het donker; De Empire en Republic zijn er beide in een volledig reflecterende uitvoering. Hieronder de Empire, zonder en mét flits.

Giro Empire relfective @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nlGiro Empire relfective @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Niet alleen Cinelli is goed met petjes, Giro ook!

Giro-petjeGiro Peloton cap @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

DMT
Pal naast de stand van de Cipollini stond DMT met hun schoenen die bijna net zo opvallend zijn. Zoals deze fel oranje R1’s bijvoorbeeld.

Bright orange shoes. DMT R1  @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Big ring riding
Iemand een 70-tands kettingblad? In Azië hebben ze het voor je (vraag naar Wilma).

70T chainring @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Casco aero
De aerohelm van Casco, de Speedairo RS met photochromatische lens

Casco-Speedairo-RS-DSC07300

Open U.P. kan alles aan
Is het racefiets, een gravelracer, een crosser of een mountainbike? Ja! De U.P. van Open kan het allemaal. Gravelplus noemen ze het zelf. Erg stoere fiets. Hij kan 700c banden tot 42mm breed hebben of MTB 650b wielen met banden tot 2.25″ breed.

Open-UP-DSC07286Open U.P. @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

PedalEd innoveert verder!
PedalEd maakte deze jas voor 70% van papier! Maar ook een vest waarmee je alsnog bij de zakken in je jersey kan!

PedalED-DSC07226Access your jersey underneath your vest with PedalEd @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Look
De nieuwe Look 796 tijdritmachine. Heeeeel smal met 25mm.

Look-796-2-DSC07223Look-796-rear-DSC07207

Selle Italia conceptzadel
Selle Italia’s SP-01 conceptzadel is gemaakt met het oog op aerodynamica, uiteraard m.b.t. de onderkant van het zadel.

Selle-Italia-C59Selle-Italia-C59-2

Nieuwe collectie Suplest
Het Zwitserse Suplest is er ook nog, met een volledig nieuwe collectie die ze met in totaal 12 modellen heerlijk overzichtelijk houden. Hieronder topmodel Edge 3 Pro in zwart en erg opvallend rood/wit. Daaronder in zwart instapmodel Edge 3 Sport. Op de laatste foto van boven naar beneden de Edge 3 Pro, Performance en Sport. De Performance en Sport lijken los van de kleur erg op elkaar, het verschil zit met name in de zool. Bij de Performance is die van carbon, bij de Sport van ‘plastic’. Best opmerkelijk is dat de alledrie de wegmodellen maar nauwelijks verschillen van gewicht met 240gr voor de Pro, 235 voor de Performance en 250 voor Sport (allen bij maat 42).

From Bern, Switzerland; New Suplest Edge 3 shoes look cool! @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nlFrom Bern, Switzerland; New Suplest Edge 3 shoes look cool! @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nlFrom Bern, Switzerland; New Suplest Edge 3 shoes look cool! @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nlFrom Bern, Switzerland; New Suplest Edge 3 shoes look cool! @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Shimano
Shimano heeft kennelijk hard gewerkt aan hun schoenencollectie want bijna alles was nieuw. De gehele vrouwencollectie bijvoorbeeld (tweede foto). Hieronder de RP5 die als een ‘versatile race performance’ schoen wordt gepositioneerd. Geen idee wat ze ermee bedoelen, maar mooi is hij wel! Het is voor zowel de vrouwen- als mannencollectie louter zwart of wit wat de klok slaat, met een blauw accentje hier en daar. Opvallend; geen enkele Shimano heeft een draaisluiting.

Shimano RP5 womens shoes  @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl Shimano's all new 2016 womens shoes  @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Shimano kwam ook nog op de proppen met een geheel nieuwe groep; Metrea. Voor de stijlbewuste urban fietser is het idee. Veel informatie was er niet beschikbaar. De fiets die er hing had een 1×11 setup, hydraulische schijfremmen en rem-/schakelhendels zoals we ze kennen van het tijdrijden.

Shimano's new urban groupset; Metrea  @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl  Shimano's new urban groupset; Metrea  @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Terug van weggeweest; Briko
We hadden het kennelijk een beetje gemist, maar het Italiaanse Briko is alweer even terug. Ondermeer met twee van hun meest iconische brillen. De Shot en de Stinger. Die ken je wellicht nog wel van Pantani, Cipollini en Museeuw. Maar ze doen meer dan alleen brillen. Ze hebben ook een complete lijn kleding en helmen. De onderste foto laat de nieuwe Gass zien.

Briko @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl Briko @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl New Briko Gass helmet @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Enkelzijdig SPD pedaal van Ritchey
Ritchey had ook een paar leuke nieuwe dingen voor 2016. Hieronder bijvoorbeeld het WCS Micro Road pedaal. Een enkelzijdig SPD pedaal, voor op de weg dus. En zeer licht; slechts 208 gram per paar! Misschien niet direct iets voor de hardcore racer, maar wellicht wel voor de gewicht-gevoelige woon-werk fietser? Ook nieuw is de WCS Carbon Solostreem, een geïntegreerde cockpit. UCI gecertificeerd. 350 gram bij 42cm breed 10cm lang. Kabels gaan via de goot onderlangs en het heeft weggewerkte bevestigingspunten voor accessoires.

New for 2016; The Ritchey WCS Micro Road single sided SPD road pedal. Only 208 grams a pair! @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nlNew for 2016; The Ritchey WCS Carbon Solostreem @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Een trainer voor onderweg van Feedback Sports
Feedback Sports zien we in Nederland niet heel veel, maar gaan toch al even mee. Ze maken onder meer werkstandaards, meetinstrumenten (‘feedback’) en dat soort dingen. En ze hebben nu ook een heel mooi nieuw product die we in een eerdere post ook al voorbij lieten komen; de Omnium Portable Trainer. Slecht 6,2 kg en komt met een tas. Geen gesjouw meer met loeizware trainers als je wilt warmrijden voor de koers dus. Of voor mee op vakantie?

Feedback Sports Omnium Portable Trainer @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nlFeedback Sports Omnium Portable Trainer @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Nieuwe schoenen van Cube
Ze hadden al schoenen in hun assortiment, maar dit jaar heeft Cube er wel duidelijk een schepje bovenop gedaan met de C68 schoenen. Een mooie slanke schoen met een strap en een draaisluiting. Links en rechts hebben een verschillende kleur, leuk, maar daar moet je wel van houden. Advies prijs is EUR 249,95.

Cube C68 shoes @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Lichtgewicht crosser; Scott Addict CX
De Addict voor op de straat met camouflage spuitwerk hadden we al laten zien, deze Addict CX nog niet! Lichter is er niet, zeggen ze. 1300 gram voor een frameset voor schijfremmen. Steekassen voor en achter, een kettinggeleider vóór die je kan verwijderen en volledig interne kabelgeleiding. Maar vooral ook mooi!
Scott Addict CX disc @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Safety first; remlicht van Sigma
In het autoverkeer kan je niet voorstellen dat je het niet hebt, maar bij ons fietsers is dat anders; een remlicht. Sigma heeft dat heel handig aangepakt. Je monteert hem aan je remhoef en elke keer als je de rem inknijpt gaat het lampje aan. Simpel!
Sigma Brake Light @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

Sarto Antonio 18K; voor de luxe paarden
Als je naar de overige fietsen van het Italiaanse Sarto Antonio kijkt is het eerste dat in je opkomt, bij de Limited Edition 18K wel; luxe. 18-karaats gouden details en Zimbabwaanse krokodillenleer. Er worden er 25 van gemaakt, dus ook daarom exclusief. Mag ook wel voor 25.000 euro.

Sarto Antonio does things a little differently @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl Sarto Antonio does things a little differently @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl Sarto Antonio does things a little differently @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl