Slechts 40 stuks worden er gemaakt van deze uitvoering. En dat is weinig, heel weinig. Fabian Cancellara kennen we natuurlijk van zijn succesvolle wielercarrière, met successen in onder andere de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de Tour de France en de Olympische Spelen. Een erelijst te lang om op te noemen. Inmiddels is Cancellara wielerprof af en is hij onder andere actief als ambassadeur van het jonge brillenmerk ILeve. Hij heeft ook zijn input gegeven bij de ontwikkeling van de brillen. Het Zwitserse fietsbrillenmerk is in 2021 opgericht en eerder schreven we al over een samenwerking met schoenenmerk Suplest x ILeve.

N°4 SPARTACUS

Alle brillen worden 3D-geprint in Zwitserland en het merk heeft inmiddels 4 verschillende modellen op de markt gebracht. Alle brillen hebben grote frames en glazen en zijn laag in gewicht. De N°4 SPARTACUS is eigenlijk een afgeleide van het model N°4 lite. De bril heeft hetzelfde matzwarte frame, en ook de lens en prijs (€ 267,-) is gelijk. Maar, in de speciale editie staat aan de binnenkant van één van de brilpoten Spartacus X ILeve én het doosje waar de bril in geleverd wordt is voorzien van een handtekening van the man himself. De bril is er in een smalle en een standaard uitvoering en in totaal zijn er dus slechts 40 stuks gemaakt.

N°4 lite en N°4

Maar wees dus niet getreurd als je deze gelimiteerde oplage misloopt, want je kunt nog altijd gaan voor de standaard uitvoering van deze bril. De bril heeft een matzwart frame zonder onderkant en de bril wordt geleverd met een vibrant violet solid lens. Deze lens is volgens het merk all-weather en heeft een paarse kleur. Je ogen zijn door het glas heen nog zichtbaar. Volgens ILeve is de all-weatherlens geschikt om te dragen op zonnige, bewolkte en regenachtige dagen. Het gewicht van de bril is 25 gram, en dat is echt heel netjes.

Naast de N°4 lite is er ook nog een ‘normale’ N°4, en bij dit model loopt het frame aan de onderkant van de lens door. Deze bril weegt met 26 gram maar één gram meer dan de lite versie en deze bril is ook weer leverbaar in twee maten. Een kwestie van smaak dus, en persoonlijk vind ik de N°4 lite net iets mooier. En als je dan toch voor die variant kiest, zou ik persoonlijk voor hetzelfde geld toch wel de Spartacus uitvoering willen. Maar dan moet je snel zijn.

Meer info via ILeve.