Paul Smith en Factor hebben iets gemeen, en dat zijn samenwerkingen. Want beide merken lanceren regelmatig een samenwerking met een ander merk in de fietsindustrie, en nu lanceren de merken samen een special edition van de Factor Ostro VAM, de aero racer van Factor. het eindresultaat is een opvallende fiets met een lekker kleurrijk design.

Een kleurrijk design

Tja, en als we dan naar de special edition kijken is er eigenlijk maar één ding dat echt opvalt: het design. De kleuren spatten er vanaf, in een soort Piet Mondriaan stijl. Vijf verschillende blauwtinten, paars, groen en geel, het kan niet op. Zelf het stuurlint krijgt een blauwe kleur. Maar ondanks de hoeveelheid kleuren krijgt de Ostro VAM er toch wel een exclusieve uitstraling van, en het is weer eens iets anders dan een matzwart frame.

In plaats van Factor staat er op de onderbuis de naam Paul en op de voorvork staat de naam Smith. Op de andere zijde van het frame zijn de voor- en achternaam van de wereldberoemde ontwerper juist weer omgedraaid. Op de voorkant van het balhoofd staat de merknaam Factor en op de bovenkant van het stuur en de achterkant van de zadelpen komen de kenmerkende gekleurde vakjes terug, die we vaker bij Paul Smith zien.

Afmontage met Black Inc, Selle Italia en GoodYear

De Factor Ostro VAM komt alweer uit 2020 en is het aero paradepaardje van Factor. Chris Froome fietst met wielerploeg Israel-Premier Tech ook op Factor en Froome is ook een van de investeerders in het merk. Zoals we vaker zien bij Factor kiezen ze voor hun eigen Black Inc als het gaat om de carbon wielen en cockpit. De buitenbanden zijn de GoodYear Eagle F1 en het zadel is van Selle Italia.

Qua afmontage heb je de keuze uit verschillende groepsets van Shimano en Sram. Het frame is ook los verkrijgbaar voor $ 6.049,- en een complete fiets begint bij $ 9.149, afgemonteerd met Shimano Ultegra. De duurste variant is afgemonteerd met Sram Red inclusief powermeter, en die gaat voor $ 11.449,- over de toonbank.

Meer info via Factor.