Fizik had eerder hun Spine-concept, waarmee ze je het mogelijk maken om een zadel of stuur te kiezen dat het beste bij je lichaam past. Ze gaan daar nu een stap verder door de zadels te printen.

Met het Spine-concept kon je op basis van je lichaam, en dan met name de lenigheid daarvan, kiezen uit een serie producten die daar het beste bij past. Die producten waren veelal gericht op het wielrennen, terwijl er natuurlijk veel meer disciplines zijn. Bij elk van deze disciplines zit je iets anders op je zadel.

Fizik Antares Versus 00 Adaptive

Tijdens Eurobike kondigden ze al de samenwerking aan met het Amerikaanse Carbon 3D. Zij zijn gespecialiseerd in 3D printen en maken hierbij gebruik van Carbon Digital Light Synthesis (DLS) technologie. Hierbij worden licht en zuurstof gefuseerd om polymeer producten te maken van hars. Ze kunnen hiermee veel sneller, betere en beter afgewerkte producten leveren dan bij conventioneel 3D printen.

Fizik Antares Versus 00 Adaptive

De samenwerking met Carbon stelt Fizik naar eigen zeggen in staat om zadels te maken die uitblinken in krachtoverbrenging, schokdemping, stabiliteit en comfort. Dit zonder consessies te hoeven doen, zoals vaak bij de traditionele manier van zadels maken nodig blijkt te zijn.

Fizik Antares Versus 00 Adaptive

Het eerste zadel dat Fizik met deze techniek uit gaat brengen is de Antares Versus Evo 00 Adaptive. Daarbij is het hele bovenwerk 3D geprint en geplaatst op een schaal van carbon. Het zadel gaat er in twee breedtes komen, 139 en 146 mm met een gewicht van resp. 147 en 154 gram. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Fizik Antares Versus 00 Adaptive

Fizik geeft aan dat het bovenwerk op de contactpunten is bewerkt voor comfort. Het lijkt ons dan ook niet verrassend als deze zadels in de nabije toekomst ook aangemeten kunnen worden aan je lichaam, zoals Specialized ook al aankondigde.

Alle info bij Fizik

Fizik Antares Versus 00 Adaptive
Fizik Antares Versus 00 Adaptive
Tags: