De racefietsen die uit de werkplaats van Festka komen zijn vaak al erg mooi, maar met het ‘You’ programma kan je helemaal je droomfiets samenstellen. En dat heeft Harold uit Manilla ook gedaan. Zijn wens is een op maat gemaakt carbon frame met draken. De toekomstige eigenaar van dit frame woont op de Filipijnen maar is afkomstig uit China en kwam op dit idee na het zien van een eerder You project van Festka.

Festka Dragons – You by Festka

Het eerdere project waardoor dit idee is ontstaan, is de Festka Spectre Porcelain die met de hand geschilderd is door kunstenaar Michal Bačák. Voor deze Festka Dragons is Festka’s eigen Art Directer Tom Hnida verantwoordelijk. Hij heeft met de computer de schetsen gemaakt voor de draken die op de voorvork en het balhoofd moesten komen. Harold had een heel specifiek beeld bij deze fiets en de draken moesten kleurrijk zijn. Deze zijn rood en goud van kleur en symboliseren kracht en geluk. De rest van het frame is zoals ze dat zo mooi noemen ‘naked carbon’. Matzwart, met ook een matzwart afgebeeld logo op de onderbuis. De enige uitzondering is de handtekening van de ontwerper aan de binnenkant van de achterbrug.

Het frame is nu klaar en zal worden opgebouwd op de Filipijnen. Ik ben benieuwd naar de keuze van de onderdelen en het eindresultaat. Persoonlijk vind ik hier de nieuwe Dura Ace Di2 groepset en een set Zipp 404 wielen met matzwarte decals bij passen. Want zo’n uniek en gaaf frame als dit verdient wel een deftige afmontage.

via Festka

Comments are closed.