Je hoeft alleen nog maar aan fietsen te denken. Zo schrijft het merk over de deze heerlijke De Rosa 70, afgemonteerd met de nieuwe Sram Red groepset. Het model 70 van het Italiaanse fietsenmerk De Rosa is even geleden geïntroduceerd ter ere van het 70-jarig bestaan van het fietsenmerk. Deze racer was al leverbaar met groepsets als Shimano Dura Ace en Campagnolo Super Record, en nu dus ook met de nieuwe Sram Red groepsets.

De nieuwe Sram Red AXS groepset werd afgelopen mei geïntroduceerd, en het is altijd leuk om er dan direct racers mee te zien. Ook bij De Rosa dus, die de groepset in dit geval monteert op het model 70. Qua wielen heeft De Rosa gekozen voor de carbon Fulcrum Speed wielset. De banden zijn van Vittoria, het stuur van Vison en het zadel van Selle Italia. Het frame van de 70 weegt 730 gram (in maat 54), en dat is behoorlijk licht. In het frame is er ruimte voor banden tot maximaal 32 millimeter breed.

Volgens De Rosa is er 22 maanden gedaan over de ontwikkeling van dit model. De Rosa omschrijft de 70 als de meest complete racer ooit, met de juiste combinatie tussen gewicht, technologie, stijfheid en aerodynamica. Voor het ontwerp heeft De Rosa samengewerkt met Pininfarina, een Italiaans designbureau dat je kunt kennen uit de automotive. Pininfarina werkt namelijk ook voor automerken als Ferrari en BMW.

Clean design met mooie details voor het 70-jarig bestaan

Deze De Rosa 70 heeft een lekker clean design. De framekleur noemt De Rosa Stone, en het is een heel donkergrijze kleur met een matte afwerking. De merknaam staat op de onderbuis, inclusief het kenmerkende rode hartje. Dat hartje komt ook terug op de voorkant van het balhoofd, maar dan met het cijfer 70 erin. In de stuurdoppen zien we ook nog een hartje, en dat zijn toch details die een fiets af maken. Wat verder nog opvalt is dat de staande achtervork niet is gespoten , waardoor je de carbon lay-up daar kunt zien. Ook op de bovenbuis zien we het getal 70 terugkomen.

Deze racer is dus voorzien van de net gelanceerde Sram Red AXS groepset, en ik moet zeggen dat de groepset goed matcht met de kleuren op deze fiets. Deze elektronische groepset heeft 24 versnellingen en Sram claimt dat het de lichtste elektronische groepset op de markt is. De De Rosa 70 is er overigens ook in andere kleuren en met andere afmontages. Op de foto hieronder zie je de fiets in een goudkleurige uitvoering, met de Shimano Dura Ace R9200 Di2 groepset.

Meer info via De Rosa.