De Giant Rev helm is vaker voorbij gekomen bij Racefietsblog in een test. We hadden altijd weinig te klagen. Op één puntje na dan: het gewicht. Niet dat de helm zwaar was, maar omdat de helm ook in het profpeloton werd gebruikt, moesten we benoemen dat hij toch zwaarder was dan de concurrentie. Giant lijkt wel geluisterd te hebben, want op papier is de nieuw Rev Pro zo maar 50 gram lichter. Dat is bijna 20%!

Nieuw Ontwerp

De nieuwe Rev Pro is dan ook een compleet nieuw ontwerp en Giant lijkt dan ook alles te hebben aangepakt van ventilatie tot gewichtsbesparing en van comfort tot veiligheid. Voor het ontwerp is er gebruik gemaakt van Computational Fluid Dynamics, om zo alle luchtstromen te analyseren. Hiermee moeten de aero-eigenschappen van de helm zijn verbeterd. Het is geen pure aero-helm, want met de twintig ventilatiegaten moet de verkoeling ook nog in orde zijn.

De helm is voorzien van MIPS. Bij Giant wordt dat geïntegreerd in het Cinch Pro Fit-System waarmee je de afstelling van de helm instelt. Belangrijkste speerpunt is een band rondom je hoofd die de druk gelijkmatig moet verdelen voor comfort en stabiliteit. De padding van de helm is voorzien van TransTextura Plus om vieze geurtjes te voorkomen.

Kleuren en Prijzen

Je hebt de keuze uit drie maten (S, M en L) en uit drie kleuren: mat zwart, glimmend wit en zilver. Over het presteren van de helm kunnen we nog niet veel zeggen. Over de looks wel kan ik wel een oordeel vellen: hij ziet er goed uit! Vooral de zigzag van de banen smoelt lekker. De helm gaat € 199,95 kosten en is per direct te koop en moet 230 gram wegen.

Meer info via Giant