Het eerste dat me te binnen schiet bij het zien van de 2019 collectie van Giordana is dat de kleuren lekker opvallend zijn. Heldere en felle kleuren waarmee de items meer opvallen dan voorgaande jaren. Ze hebben ook nog steeds wel de subtielere en donkere kleuren in de collectie waardoor elke renner wel een passend setje kan vinden.

Fris en gedurfd
De collectie kent, net als in 2018, verschillende lijnen. De kleding is technisch gezien ongewijzigd dit nieuwe jaar. De FR-C Pro en de RF-C Pro Lyte items zijn gelijk gebleven, net als de Moda en NX-G collecties. Het verschil zit dus echt alleen in de kleuren en motieven. Daarbij zitten er een aantal opvallende motieven en frisse kleurcombinaties. En mocht er toch niets tussen zitten dan kan je altijd nog kiezen voor de volledig custom lijn van hen.

Persoonlijk vind ik de FR-C Pro Lyte  jerseys in de heldere blauw en rode kleur erg mooi. Ook de oranje Silverline Jersey ziet er goed uit. Strak, eenvoudig en opvallend dat perfect te combineren is met de zwarte bijbehorende broek. Bij de dames variant is de jersey een mooi en opvallend roze kleur, al was deze in 2018 ook al verkrijgbaar in deze kleurstelling.

Motief
Zoals gezegd zijn er ook een aantal jerseys en bibs die voorzien zijn van een motief. Iets minder opvallend qua kleur, maar wel chic. De Dolomiti kit is er daar een van en heeft zwart, wit en grijze vlakken. De onderkant is zwart, de bovenkant is wit en op borst hoogte is er een overgang door een aantal vlakken in verschillende grijstinten. Deze vlakken komen ook terug in de uiteinden van de broekspijpen waardoor het een mooie passend geheel wordt.

Voor de dames hebben ze een kit, waarbij er een soort gevlekt bloemenmotief op de mouwen en broekspijpen is te vinden. Daarnaast heeft de kit een aantal lichtblauwe details die zorgen voor een mooie onderbreking van het overwegend zwarte setje.

Naast de opvallende kits zie je hieronder ook nog een aantal voorbeelden van de meer ingetogen items uit de collectie. Hiermee voegen ze naast de opvallende kits ook een aantal chique en stijlvolle kits toe voor de zomer. Een mooie afwisseling van kleuren, motieven en uitstraling.

Meer info via Giordana