Hoewel de corona-voortekenen niet al te best zijn, lijkt het zaterdag dan toch echt te gaan gebeuren: de Tour! De drie weken waar iedereen heel lang op heeft moeten wachten. Dan wil je ook niets missen en daarom hebben we alle etappes met de nodige details in een elektronische kalender gezet voor je.

Het is hetzelfde als we met de UCI WorldTour, Women’s WorldTour en ProSeries hebben gedaan. Alles staat in Google Calendar. Dat geeft je mogelijkheid om heel gemakkelijk elke UCI kalender in je eigen agenda te zetten. Dat gaat supersnel met Google Calendar, maar het exporteren om het in je eigen favoriete agenda te importen is bijna net zo eenvoudig.

Per dag elke etappe met alle details

Speciaal voor de Tour de France hebben een aparte kalender gemaakt. Elke etappe staat er apart in waardoor je in één oogopslag kan zien wat er die dag op het programma staat. Dat begint met de start- en finishplaats, maar ook de afstand en wat voor soort parcours het is. De bergetappes pik je er met de 🏔-emoticon zo uit.

Met één klik kijk je op de kaart waar de startlocatie precies is. Wanneer noemenswaardig hebben we de cols en hun details erbij gezet. Elke etappe wordt begeleid door een korte introductie van Christian Prudhomme.

Op meerdere manieren te gebruiken

De kalender is op meerdere manier te raadplegen. Je kan een link opslaan om onderstaand overzicht te raadplegen, maar ons idee was in eerste instantie om het in je eigen agenda te kunnen zetten zodat je het altijd bij je hebt. Wanneer je je abonneert op een agenda krijg je ook automatisch eventuele updates mee. Bij een download krijg je de updates niet mee. Er zijn dus verschillende manier om de kalender te gebruiken, aan jou om te bepalen wat het handigste is.

Hierboven alle kalender die we hebben gemaakt. Het gaat om de UCI WorldTour, Women’s WorldTour, ProSeries en nu ook de Tour de France. Klik rechtsboven op het pijltje om een individuele kalender te selecteren.

Abonneren of downloaden

Hoe je kan abonneren en downloaden staat volledig uitgelegd in onze eerdere WorldTour 2020 kalender artikel. Hieronder nog even in het kort voor Google/Android en Apple MacOS en iOS gebruikers:

Google en Android gebruikers: klik op het Google Calendar plusje: , rechtsonder bij bovenstaande kalender. Klaar!

Apple iMac of Macbook agenda: kopieer de URL hieronder en ga naar Archief > Nieuw Agenda-abonnement in de Apple Agenda. Gebruik je iCloud, dan zal hij ook op andere devices zichtbaar worden.

Apple iPhone of iPad: Geen iCloud? Doe dan het volgende: Ga naar Instellingen > Wachtwoorden en Accounts > Nieuwe account > Andere > Voeg agenda-abonnement toe > Kopieer en plak onderstaande URL.

De URL voor de Racefietsblog.nl Tour de France 2020 kalender:

https://calendar.google.com/calendar/ical/racefietsblog.nl_umgd477h9ifbt8cdnasppfeu5g%40group.calendar.google.com/public/basic.ics