We publiceerden niet lang geleden al lijsten met alle Women’s WorldTour wedstrijden voor de elite dames en de WorldTour kalender voor Elite heren. We betrapten onszelf er echter op dat we een aantal koersen handmatig in onze agenda’s gingen zetten. We zijn vast niet de enigen die dit doen en het moet toch ook een stuk makkelijker kunnen, dachten we.

We zijn er even ingedoken en hebben nu de WorldTour, Women’s WorldTour én de ‘nieuwe’ ProSeries in onderstaande Google kalender gezet. Via het pijltje rechtsboven kan je kiezen voor een specifieke competitie. Handig om het in deze kalender te hebben (zet deze pagina vooral bij je favorieten), maar het is nóg handiger in je eigen agenda. Hieronder leggen we uit hoe je dat kan doen.

De WorldTour kalender in je eigen agenda

Als je bovenstaande kalender handig vindt, sla deze pagina dan op in je favorieten. De kalender werkt het beste op een desktopcomputer. Wil je er veel gebruik van maken op je telefoon, dan raden we aan om ze in je eigen favoriete agenda-app te gebruiken. Daar is een aantal manieren voor die we hieronder toelichten.

Abonneren met automatische updates

Gebruik je Google Agenda, dan ben je snel klaar. Klik op het “+GoogleCalendar” linkje rechtsonder op bovenstaande kalender en je zet alles zo in je eigen Google agenda. Eventuele wijzigingen worden dan automatisch doorgevoerd. Je kan ook individuele koersen in je agenda zetten door op de betreffende koers te klikken en “kopiëren naar mijn agenda” te kiezen. De rest wijst zich dan vanzelf. Kom je er niet uit, kijk dan even naar de instructies van Google voor het toevoegen van een agenda.

Gebruik je de agenda van Apple of Outlook van Microsoft en wil je niets missen, dan kan je je ook op de kalenders abonneren. Eventuele wijzigingen worden dan automatisch doorgevoerd.

Veelal bieden agenda-apps een specifieke functies om je te abonneren op een gedeelde agenda. Apple en Microsoft hebben instructies voor het abonneren op een agenda in MacOS en het abonneren in Outlook. Wil je dit, dan gebruik je de URL van onderstaande links of copy/paste de volledige URL eronder.

https://calendar.google.com/calendar/ical/racefietsblog.nl_lvfc8ivu1nr138fltpofs7ejr8%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

Kalenders downloaden in importeren

Je kan ook de agenda downloaden. Dan worden eventuele wijzigingen niet automatisch bijgewerkt. Nu zal de UCI-agenda niet enorm gaan veranderen gedurende het jaar, maar er zijn altijd wel wat aanpassingen. Veelal moet je hiervoor in je agenda-app een nieuwe agenda aanmaken. Volg de instructies voor het importen in een MacOS agenda en het importeren in Micrsoft Outlook en gebruik onderstaande ICS bestanden in iCal formaat. Deze importeer je vervolgens in je agenda.

Wij zaten hier zelf op te wachten, hopelijk vinden jullie het ook handig. Zo ja, laat het ons vooral even weten!