Net als je denkt dat de grens wel een beetje bereikt is wordt je weer verrast. Selle Italia heeft een zadel voor degene die zich serieus zorgen maakt over het gewicht van zijn fiets.

Voor de duidelijkheid, het zadel waar het over gaat, de SLR C-59, weegt minder dan drie AA batterijen. 63 gram voor een zadel is dus echt heel weinig. De Fabric ALM Ultimate die we begin van dit jaar testten was al licht, maar die is toch ruim 2 keer zo zwaar.

Ja inderdaad, dit is er echt een voor de weight weenies onder ons. Voor hen die zelfs bereid zijn wat comfort in te leveren in ruil voor een paar grammen. Wat overigens nog niet wil zeggen dat deze SLR C-59 niet lekker zit. De grote uitsparing in het midden is er juist voor dat comfort, maar het scheelt natuurlijk ook veel materiaal. Carbon in dit geval, daar is het hele zadel van gemaakt. Ook geen padding dus lekker hard!

De adviesprijs van dit zadel is een niet mis te verstane 449 euro. Naast het lichtste is dit dus ook een van de duurste zadels die te koop zijn. Gelukkig hebben ze ook goedkopere zadels bij Selle Italia, bijvoorbeeld de Sport Gel Flow voor net geen 40 euro. Die is meer dan 5 keer zo zwaar maar gerekend per gram ook 60 keer zo goedkoop! Maar dat zal de ware weight weenie natuurlijk een worst wezen…

Selle Italia

Selle-Italia-C-59-SLR-zij