De Tour komt eraan. Nog eventjes en dan gaan we weer genieten van de Franse meerdaagse waar de afgelopen jaren toch redelijk wat Nederlands succes is geboekt. De TDF is voor merken ook een reden om uit te pakken met allerlei aan de Tour gelieerde producten.

Limited

Bij Kask gaat het om de Valegro helm waar ze voor dit jaar een limited edition op de markt brengen. Limited geeft in dit geval misschien de verkeerde indruk dat er maar een paar stuks van worden gemaakt. Voor deze helm zijn dat er 3328 stuks. Feitelijk is dat dan nog steeds limited. Kask heeft nogal wat jaren de helm geleverd aan de winnaar van de TDF. Bradley Wiggins (2012), Chris Froome (2013, 2015, 2016, 2017), Geraint Thomas (2018) en Egan Bernal (2019).

Deze Kask Valegro kwam in 2017 op de markt en in 2018 testte ik de helm die in maat M 209 gram weegt. Hij is er nu dus met een Tour de France sausje. Het officiële TDF logo zie je erop terug en de kleur van de helm is wit met gele strepen. Op de achterkant staat welk nummer jij van de 3328 stuks hebt gekregen. En nu denk je misschien waar komen die 3328 stuks nou vandaan? Dat is de afstand in kilometers van de komende Tour.

Mocht de kleur je niet echt aanspreken dan kan je altijd nog eens kijken naar de andere normale kleuren. Waarbij de donkerblauwe Kask misschien wel mijn favoriete kleur is.

Voor de liefhebber van deze Tour de France editie kost de helm € 249,-. Meer info via Kask of de verdeler van Kask.