Als het donker is wil je graag zien waar je rijdt, maar nog belangrijker is dat je gezien wordt. Met de Knog Blinder verlichting zien ze je niet meer over het hoofd.

We waren wel benieuwd wat we dit keer van curator Sam van Curated zouden krijgen. De vorige keer was het pakketje aanzienlijk zwaarder door het Kryptonite slot, nu leek er haast niets te zitten, zo licht. Zo blij als een kind waren we toen we zagen dat een Knog product was.

Knog kennen wij vooral als een merk dat weet te innoveren op bestaande producten. Ze maken het iedere keer nét weer wat makkelijker en beter gebruik en het ziet er altijd gelikt uit. Bij Blinders is dit weer precies zo. Het zijn simpelweg lampjes voor op je fiets. Die heb je in veel soorten en maten en veelal erg goedkoop, maar die zijn meer gemaakt om te voorkomen dat Oom Agent een prent schrijft omdat je geen verlichting op je fiets hebt.

Deze Blinders zijn wel iets meer dan lampjes om een boete mee te voorkomen. Het licht is bijzonder fel, erin kijken is geen aanrader! Is ook niet de bedoeling, maar daarom zien ze – de automobilisten – je wel van ver aankomen. Veilig dus! En dat is ook waar je ze met name voor gebruikt want de lichtbundel divergeert sterk. Daarmee zijn de lampjes niet geschikt om er de wijde wereld mee in trekken als het donker is terwijl dit in de stad dan weer niet zo’n probleem is omdat je genoeg omgevingslicht hebt.

Wat heel fijn is aan de Blinders (en met zo veel Knog producten) is het gemak in gebruik. Ze zijn van duurzaam rubber-achtig kunstig gemaakt zodat je ze heel makkelijk en stevig om een buis van je fiets kan doen. Ze zijn spat-waterdicht dus regen is ook geen probleem. En geen gedoe meer met batterijtjes, je doet ze zo in een USB-poort om ze op te laden! En dat hoef je niet elke avond te doen, we hebben ze ruim een week elke avond gebruikt en toen waren ze nog niet leeg.

Doordat ze zo fijn zijn vergeet je ze hopelijk iets minder snel van je fiets te halen als je op plaats van bestemming bent, daar moet je wel zelf aan denken.

En het leuke van Curated, naast de verrassing natuurlijk, is dat het setje je maar 25 euro kost terwijl je in de winkel ongeveer het dubbel kwijt bent. Wil je jezelf of iemand anders verrassen met een leuk fietsproduct, ga dan snel naar Curated om je te abonneren. Je hebt nog twee dagen!

Knog Blinder by Curated.nl Knog Blinder by Curated.nlKnog Blinder by Curated.nl