Het is er weer tijd voor: lampjes op de fiets. Wil je in de avonduren nog je trainingsrondjes afwerken dan ben je vanaf nu wel aangewezen op goede verlichting. Het Australische Knog, dat je kent van onder andere Oi bel, is een merk dat je aantal goeie opties biedt als het om verlichting gaat.

Ze hebben een serie PWR lampen, die meer mogelijkheden biedt dan alleen verlichting. Deze lampen kunnen ook gebruikt worden als powerbank. Of, zoals ze bij KNOG zeggen: PWRbank. De lampen zijn er in vijf versies, die weer zijn op te delen in twee soorten. De Charger en de Modular. Alle lampen zijn waterdicht, hebben een batterij-indicator en zijn oplaadbaar via USB. Standaard komen de lampen met 5 verschillende licht standen. Qua sterkte, maar ook bijvoorbeeld de mogelijkheid tot knipperen. Binnenkort (exacte datum is nog niet bekend) lanceert Knog een app waarmee je de lamp zelf kan programmeren. Hiermee kan je het aantal lumen en de manier van knipperen instellen.

Charger
De Charger is een lamp met geïntegreerde PWRbank. De behuizing is van geborsteld aluminium en met behulp van een siliconen strap monteer je deze op je stuur. Het is ook mogelijk om de lamp, met behulp van een aparte mount, op je helm te monteren. De Charger Commuter kan je 45 minuten van 450 lumen aan verlichting voorzien. De maximale duur van de batterij is 6,5 uur waarbij er 50 lumen aan licht wordt geleverd. Gebruik je de Commuter een uur op 250 lumen, kan je de hem nog gebruiken om een iPhone 7 op te laden tot 10%. Zijn grotere broer, de Charger Rider, biedt wat meer power. 2 uur lang 450 lumen of 11 uur lang met 50 lumen verlichting. Heb je de Rider een uur gebruikt met 450 lumen, kan hij een iPhone 7 nog tot 35% opladen. De KNOG PWR Charger is verkrijgbaar vanaf € 54,95.

Modular
Kom je met de Charger tekort aan licht of power, biedt Knog een drietal lampen uit de Modular serie. Deze lampen bestaan eigenlijk uit twee gedeelten. Een PWRbank waar je een ‘lighthead’ op kan draaien. Het monteren gaat met een mount op je stuur waar je de Modular kan inklikken. Deze kan je zo draaien dat de lamp boven of onder je stuur zit. Er zijn 3 verschillende opties qua PWRbank. Small, Medium en Large zijn de mogelijkheden. Afhankelijk van de PWRbank, komt er een verwisselbare kop op de lamp. De Small versie komt met de Road lighthead, die goed is voor 600 lumen. Met 600 lumen is de batterij na ongeveer 45 minuten leeg. Zet je de lamp op 75 lumen kan je er 18 uur mee op pad. Kies je voor de Medium, dan zit daar de Trail lighthead op. Deze geeft 1000 lumen gedurende een uur en kan maximaal 19 uur mee als je deze op 100 lumen zet. De meest krachtige versie, de Large, gaat 2 uur mee op een stand van 1800 lumen. Dit gaat in combinatie met de Mountain lighthead. Zet je de Mountain lightead op 200 lumen gaat hij 20 uur mee.

Het modular systeem biedt de mogelijkheid om de drie PWRbanks uit te wisselen met de drie verschillende lightheads. Hierdoor is er dus een ruime keuze en lijkt het onmogelijk dat je niet de lamp vindt die je zoekt. Naast de verschillende lighthead opties, is er natuurlijk nog de PWRbank. Rijdt je een uur rond met de Small versie, kan deze naast de verlichting nog een iPhone 7 opladen tot 50%. De Medium variant kan tot 75% opladen en de Large uitvoering kan je telefoon twee keer volledig opladen. De KNOG PWR Modular is verkrijgbaar vanaf € 94,95.

De PWR serie heeft naast de vijf verschillende lampen ook een aantal accessoires. Zo is er een kabel, die de verbinding maakt tussen de PWRbank en lighthead. Je kan dan de PWRbank in je jersey doen terwijl je de lighthead op je helm draagt. Deze kabel kan je ook gebruiken in combinatie met de frame-mount. Op de plek van de bidonhouder monteer je de PWRbank en met de kabel verbind je de lighthead die op je stuur zit. In het begin van 2018 komt er nog een uitbreiding van de PWR serie. Dit bestaat uit een aantal outdoor accessoires als een speaker en een lantaarn. Beiden ook aan te sluiten op de PWRbank van de Knog. Veel verschillende mogelijkheden qua power en verlichting.

Best een ingewikkeld verhaal zo en om het overzichtelijker te maken en om je makkelijker te laten kiezen heeft Knog een configurator online gezet waarmee je alle mogelijke opties kan aanklikken. De prijs en mogelijkheid tot aanschaf is daarin direct meegenomen.

Meer info via Knog