Elke fietser heeft zijn eigen redenen om de deur uit te gaan om te fietsen. En iedereen doet dat op zijn eigen manier, de een wat sneller dan de andere. Maar bij bijna elke fietser spelen de bergen een rol.

Of je goed kan klimmen of niet, bergen doen iets met je. Is het niet op televisie om naar te kijken, dan is het wel het eigen afzien tijdens zo’n beklimming. Het boek Cols laat de mooiste beklimmingen in Europa zien, en dat zijn er waarschijnlijk veel meer dan jij op je lijstje hebt staan.

De fotograaf Michael Blann, zelf prof geweest, heeft ze niet alleen allemaal op een rij gezet, maar ook prachtig gefotografeerd. Het boek is voortgekomen uit zijn liefde voor wielrennen en passie voor fotografie.  Hij heeft er uiteindelijk drie jaar aan gewerkt en het resultaat is adembenemend. We raden ook aan de video even te kijken onderaan om een beeld te krijgen van de man en hoe hij het aangepakt heeft. Elke streek met bergen en beklimmingen in Europa wordt toegelicht met foto’s, tekst en anekdotes. Renners als Maurizio Fondriest, Ivan Basso, Andy Hampsten, Romain Bardet en Geraint Thomas voorzien een aantal beklimmingen van hun commentaar. Leuk om dat erbij te lezen, want elke renner moet toch even aan zijn helden denken als hij dezelfde klim aan het overwinnen is. Dat is ook een deel van de magie van de bergen. Achterin het boek staan ook nog details van alle beklimmingen zoals het profiel en de lengte.

Kortom, een prachtig boek dat waarschijnlijk bij elke renner het hart sneller zal doen laten kloppen. Pas alleen wel op want als je alle foto’s en verhalen hebt gelezen wil je ze ook echt allemaal zelf gaan rijden. Wees gewaarschuwd!

Titel: Cols. De Mooiste Beklimmingen In Europa
Auteur: Michael Blann
Uitgever: Thoth
Formaat: 30,5 x 22,5 cm
Pagina’s: 224
Prijs: € 29,95

WINACTIE
We mogen 3 exemplaren weggeven! Wat je moet doen? Like dit bericht en schrijf hieronder welke col jij nog op je lijstje hebt staan. Je hebt tot zondag 6 november 12:00 uur de tijd, daarna trekken we 3 winnaars.

Michael-Blann-Cols-02 Michael-Blann-Cols-03

Tags:

60 Comments