Wat krijg je als je Cervélo en Lamborghini laat samenwerken? Een wel heel coole Cervélo R5! Hoe de twee bij elkaar zijn gekomen is niet bekend, maar het is niet de eerste keer. Het gaat om het eindresultaat: een eerbetoon aan de Italiaanse Lamborghini Aventador SVJ die een ronde record (in zijn klasse) wist te zetten op de Nürburgring.

cervelo lamborghini r5

In juli 2018 ging een prototype van de Lamborghini Aventador SVJ de baan op bij de Nürburgring in een camouflage-achtige print van oranje, grijs, wit en zwart. De Aventador wist toen de Porsche 911 GT2 RS van zijn troon te stoten met de snelste ronde. De Aventador zette een tijd neer van 6:44:97. Inmiddels is het record al weer verbroken, maar dat heeft de samenwerking niet dwars gezeten.

cervelo lamborghini r5

Cervélo ziet overeenkomsten tussen de R5 en Aventador SVJ: allebei snel, maar ook in control. Iets wat we kunnen onderstrepen toen we de laatste keer op de Cervélo R5 in zijn nieuwe kleur reden. Voor de Limited Edition versie van de R5 wordt het frame in dezelfde camouflage print gehuld als de Lamborghini. En omdat ze met Lamborghini toch al in Italiaanse sferen zaten, is de afmontage ook bijna volledig Italiaans: een Campagnolo Super Record EPS Disc groep, Campagnolo Bora One wielen, Deda Elementi stuurpen, Vittoria Corsa Pro banden en een Fizik Aliante zadel.

cervelo lamborghini r5

En wat kost dat leuks allemaal? De fiets is te koop voor $ 18.000,-. Tja, niet voor iedereen dus. Er komen dan ook ‘maar’ 63 Limited Edition Cervélo R5‘s op de markt. Waarom 63? Nou in 1963 is Lamborghini begonnen met het maken van auto’s. Zo maakt Cervélo het eerbetoon aan de Italiaanse autofabrikant rond.

cervelo lamborghini r5
cervelo lamborghini r5
cervelo lamborghini r5
cervelo lamborghini r5