Die kleur is echt heel gaaf! Het valt direct op bij de nieuwe RX8 schoenen van Shimano. Nieuw zijn ze trouwens niet, want de RX8 gravelschoen werd in 2019 op de markt gebracht. Destijds in het zwart en het grijs en die kleuren zijn er ook nog steeds. Maar nu komt Shimano dus met een hele toffe limited edition van deze RX8.

Santa Rita prickly pear cactus

Een cactus als inspiratie voor een paar schoenen. Zo gek als het in eerste instantie misschien klinkt, zo logisch is het als je bedenkt dat ze in Amerika al een jaartje of 15 aan het gravelen zijn. Zo zijn er tal van wedstrijden en kampioenschappen in de woestijngebieden rondom Arizona en New Mexico. En dat is ook de plek waar je de Santa Rita prickly pear cactus kan tegenkomen. De cactus met de platte cirkel vormen heeft een mooi kleurverloop van groen naar paars welke je terug ziet in de RX8 schoen.

RX8

De limited kleurstelling van deze schoen heeft, net als de zwarte en grijze uitvoering, het camo effect. Technisch is de schoen ook niet veranderd. De schoen heeft een carbonzool met een stijfheidsindex van 10. De zool heeft een rubberen profiel zodat je ook naast de fiets voldoende grip hebt. De sluiting gaat met een BOA-systeem in combinatie met een klittenband sluiting op de voorvoet.

Net als de techniek, is ook de prijs gelijk gebleven. Een paar RX8 Limited schoenen zal € 229,- gaan kosten en is vanaf september te verkrijgen.

Meer info via Shimano