De Brava is Liv’s cyclocrossfiets en de Advanced Pro lijn is voor als het gaat om de prijzen. Niet voor niets hebben ze Marianne Vos de fiets afgelopen winter laten testen. Deze lijn fietsen met carbonframes is vernieuwd voor 2021.

Het cyclocross bij de vrouwen zit al jaren op hoog niveau, en dat zie je ook terug in de fietsen waar ze op rijden. Soms rijden ze simpelweg op herenmodellen, maar enkele merken wagen zich ook aan specifieke vrouwenmodellen. De Brava was ook al Liv’s 2020 collectie te zien, maar was toen nog alleen in aluminium. Liv rijdt mee in de top met onder andere Vos in de gelederen van CCC-Liv, dus een carbon uitvoering is op zijn plaats.

Specifiek voor vrouwen

Bij de ontwikkeling van de Brava is de 3F-ontwerpfilosofie (Fit, Form en Function) van Liv het uitgangspunt geweest. Dat is terug te zien aan onder meer het frame en de vork van Advanced-Grade Composite. Met behulp van data over de lichaamsbouw van vrouwen is de geometrie afgestemd op hun specifieke behoeften.

De bovenbuis hebben ze iets langer gemaakt waardoor de driehoek wat meer ruimte lijkt te hebben. Daarmee moet het makkelijker zijn de fiets te kunnen schouderen. Nieuw is ook de V-vormige onderbuis waardoor er minder modder zou moeten blijven kleven.

Comfort en ruimte voor dropper zadelpen

De geïntegreerde zadelpenklem van de Brava Advanced Pro zit lager dan bij de andere modellen. Daardoor is het hefboomeffect iets groter, wat zorgt voor meer flexibiliteit en comfort tijdens het rijden. Bovendien is het frame dusdanig ontworpen dat het geschikt is voor zowel de standaard (en comfortabele) D-Fuse als een dropper zadelpen. Op die manier kunnen crossers de zadelhoogte precies afstemmen op hetgeen de situatie in de veldrit verlangt.  

De Brava heeft een OverDrive 2-stuurbuis en D-Fuse-zadelpen. Ze zorgen voor direct stuurgedrag, en dat heb je graag bij een serieuze crosser. Het heeft Liv All-Condition-stuurlint, flat-mount schijfremmen, komt standaard als tubeless setup met ruimte voor 45 mm banden en een 1x aandrijflijn.

De nieuwe Brava Advanced Pro lijn is vanaf augustus beschikbaar in de Benelux met onderstaande drie modellen. Alle verdere info en waar te koop bij Liv.

Liv Brava Advanced Pro 0 cyclocross cx 2021
Liv Brava Advanced Pro 0 in Rainbow Black – € 4.899,- met SRAM Force1 AXS eTap en Giant SLR1 carbonwielen
Liv Brava Advanced Pro 1 in Dark Iridescent – € 3.599,- met Shimano GRX en Giant SLR2 wielen
Liv Brava Advanced Pro 2 in Chameleon Nova – € 2.599,- met SRAM Apex1 en Giant PX2 wielen

Alle info over de nieuwe Brava Advacnced Pro en waar te koop is te vinden bij Liv.