Mathieu van der Poel is goed. Heel goed. En altijd rustig en kalm, zo lijkt het voor ons althans. In deze video vertelt hij hoe hij het allemaal beleeft.

Hij was in 2015 in Tábor de jongste wereldkampioen cyclocross ooit en levert sindsdien voortdurend strijd met de huidig kampioen Wout van Aert. Het WK Cyclocross in het weekend van 28 januari in Bieles, Luxemburg, moet de strijd der titanen worden. Het is echter de vraag of dat het ook daadwerkelijk gaat worden nu Van Aert last heeft van een hardnekkige knieblessure. Het was trouwens ook nog maar de vraag of Mathieu erbij ging zijn na zijn harde crash onlangs in Loenhout. Dat er niets aan de hand bleek te zijn liet hij zien tijdens het NK kort daarop in Sint Michielsgestel. De video hieronder vertelt mooi hoe Mathieu de cross beleeft en het is heel fijn om te horen dat ook hij er soms even geen zin in heeft. Dat hij er ook heel erg veel zin in kan hebben laat hij dan weer mooi zien op het strand in Spanje! Zie de Instagram video onderaan.

Hij was jarig op de 19e van deze maand. 22 jaar oud nog maar. Dat is mooi, want het ziet er naar uit dat we nog lang plezier van hem zullen hebben (maar dan zonder al te veel crashes aub)!

https://www.facebook.com/ShimanoroadBenelux/videos/340584532995355/

https://www.instagram.com/p/BPVU-joB3Y4/?taken-by=mathieuvanderpoel