Iedere fietser kent het: weer dat roet in het eten gooit. Of het weerhoudt je ervan om op pad te gaan of je komt doorweekt en uitgeput thuis door een regenbui en windkracht 5 tegen. Met de Epic Ride Weather app zou je hier beter op kunnen inspelen. De Epic Ride Weather app geeft namelijk het weerbericht voor jouw route.

In de app kun je de route uploaden die je wilt gaan fietsen. Dat kan gewoon via Strava, Komoot of andere apps. De Epic Ride Weather app geeft dan een verwachting op basis van je snelheid en verschillende weerberichten. Hij doet dus een weersvoorspelling voor de plek waar jij op basis van je snelheid zou fietsen. Zo kun je ook makkelijker kijken of je wel droog blijft als je een half uur eerder of later begint. Ook krijg je een voorspelling van de windrichting. Zo kun je makkelijk kiezen of je eerst tegenwind en later meewind wilt hebben of juist andersom.

Het gaat natuurlijk altijd om een voorspelling. De Epic Ride Weather app geeft je ook geen garantie dat je droog over zult komen. Maar het is wel een handige tool om je route aan te passen op basis van het weer en om de juiste kleding aan te doen. Of om de juiste kleding mee te hebben, zodat je voorbereid bent op wisselend weer. En de Epic Ride Weather app werkt niet alleen voor regen en wind. Ook de zon en uv-straling wordt in de gaten gehouden. Zo word je er aan herinnerd om voldoende te drinken en je op tijd in te smeren.

De Epic Ride Weather app is er voor Android en Apple en is via de Google Play of App Store gratis te downloaden. Meer informatie over de app vind je op de website van Epic Ride Weather.