Tijdens afgelopen Eurobike hadden ze hem staan bij Ritchey: de nieuwe Road Logic Disc. Klassiek staal met een update.

De eerste Road Logic zag voor het eerst het licht in de eind jaren 80. Toen natuurlijk ook al van staal. Door de jaren heeft het model wat kleine updates gekregen, waarvan de carbon voorvork de grootste is. De essentie is gebleven. Het is een fiets die comfortabel genoeg is voor de lange afstand maar die ook stijf genoeg om een sprintje te trekken. Althans het frame, Ritchey verkoopt namelijk alleen framesets.

Het frame is opgebouwd met TIG-gelaste met hitte behandelde triple-butted Ritchey Logic buizen en een rechte balhoofdbuis. Daarmee blijft het frame over algemeen gelijk aan de reeds bestaande velgremuitvoering. Maar het gebruik van schijfremmen brengt natuurlijk wel enkele veranderingen met zich mee.

Zowel voor als achter heeft het frame nokken voor flat mount schijfremmen gekregen. Dit heeft weer als gevolg dat beide chainstays anders zijn geworden. Kijk maar eens naar het velgremframe van de Road Logic ter vergelijk. Bij de Disc is het allemaal dikker en steviger, ook voor het toepassen van steekassen. Ook de voorvork heeft dit meegekregen welke overigens specifiek voor de Road Logic Disc is ontworpen.

Het frame is verkrijgbaar in de maten 49 t/m 59 en weegt incl. steekas 1,84 kg in maat 55. De carbon voorvork weegt 440 gr incl. steekas. Het biedt ruimte tot 700x30c banden en is verkrijgbaar in Slate/Blue en Black/Charcoal. De adviesprijs is € 1.449,-.

Alle info binnenkort online bij Ritchey