De compleet nieuwe Racetrap is, zoals 100% het zelf zegt, de evolutie van de Speedtrap en S3 bril, met hulp van Peter Sagan. In eerste instantie lijken de brillen niet op elkaar en is de Racetrap bijvoorbeeld een stuk ingetogener dan de opvallende Speedtrap. Door het ontbreken van een frame rondom de hele lens, heb je een groter zichtveld.

Racetrap
Dat de Racetrap is ontworpen met de Speedtrap in het achterhoofd wordt duidelijk als je naar de lens kijkt. Deze is qua vorm hetzelfde maar dan dus zonder het opvallende frame. En dat maakt de bril een stuk subtieler en in mijn ogen ook mooier, maar dat is een kwestie van smaak. De Racetrap heeft rechte pootjes en de aansluiting van de pootjes op de lens lijkt op die van de S3. Het frame loopt vanaf de pootjes een klein stukje door bovenop de lens, maar het middengedeelte is vrij. Dit geldt ook voor de rest van de lens, op twee kleine stukjes frame aan de onderkant na. Dit beschermt de lens ook bij het neerleggen van de bril.

De lens van de bril is zoals je dit van 100% gewend bent. Deze heeft een krasvaste en waterafstotende coating en bestaat uit één geheel. Dit maakt hem stevig en ‘impact-proof’ aldus 100%. De neusvleugel en het uiteinde van de pootjes zijn voorzien van rubber, zodat de bril goed op zijn plek blijft. Voor € 200,- heb je een Racetrap bril inclusief de contrast verhogende HiPER lens. De Soft Tact Black uitvoering komt met de rode HiPER lens en de Matte White bril heeft een blauwe HiPER lens.

Voor € 180,- koop je de Racetrap in de gele Soft Tact Banana kleur, in combinatie met een Black Mirror lens. De Gloss Black bril met de Smoke lens is verkrijgbaar voor € 160,-. Het verschil hierbij zit naast de kleur van het frame met name in het type lens.

Renshaw
Ondanks de vergelijkbare naam heeft het niets te maken met de onlangs gestopte Mark Renshaw. De Renshaw is de nieuwe lifestyle bril, voor naast de fiets. De ‘vierkante’ bril heeft veel vergelijkbare technieken als de sportieve brillen zoals hierboven beschreven. Zo zijn de neusvleugel en pootjes voorzien van rubber en zijn er verschillende type lensen verkrijgbaar.

Zo heb je bij de Renshaw ook keuze uit een HiPER of Smoke lens. Daarnaast is er bij de lifestyle brillen ook een PEAKPOLAR lens, die schitteringen van water en sneeuw filtert. De Renshaw is verkrijgbaar vanaf € 115,- en de duurste uitvoering (met HiPER-lens) kost € 155,-.

Zowel de Renshaw als de Racetrap zijn vanaf nu verkrijgbaar. Meer info via 100%