De G4-X is de nieuwste gravelbike in het assortiment van Colnago. De G4-X heeft een racey geometrie en is dan ook bedoeld voor de snelle gravellaars. Het frame is van carbon en alle kabels zijn intern weggewerkt. Het frame heeft ruimte voor banden van maximaal 45 mm breed en volgens Colnago is de G4-X een uitgebalanceerde gravelracer die op elk vlak geoptimaliseerd is ten opzichte van zijn voorgangers.

Over voorgangers gesproken, begin van het jaar presenteerde Colnago ook al de Colnago C68 gravel. Maar als we naar de geometrie kijken, zien we de verschillen. Deze nieuwe G4-X gravelbike heeft een kortere reach en een lagere stack. Hij is ook iets minder slack. Kort kan je zeggen dat van die twee gravelbikes deze G4-X de echte racer is. Ook qua prijs zit er duidelijk verschil in.

3 opvallende kleuren en designs

De G4-X wordt gelanceerd in drie opvallende kleuren: geel, blauw, en groen. Opvallen doe je dus zeker, met de nieuwe G4-X. Wat nog meer opvalt is dat elke kleur andere decals heeft. Best opvallend, want meestal kiest een merk voor één design, om dat toe te passen op verschillende kleuren. Zo zien we op het gele frame sierlijke strepen over het frame lopen, terwijl op het groene frame een soort bladeren zijn afgebeeld. Op het blauwe frame zien we een soort stenen, alsof je naar een rommelig tegelpad kijkt.

Bij alle drie de designs is het subtiel gedaan, en dat zorgt dat de decals niet overheersend zijn. Verder zien we het kenmerkende Colnago logo op de voorkant van het balhoofd en de achterkant van de zitbuis terugkomen. Een leuk detail is de typeaanduiding, want die is op de zijkant van de voorvork terug te vinden.

Ruimte voor banden tot maximaal 45 millimeter breed

Keuze uit 5 groepsets

Wat betreft de groepset heb je vijf verschillende opties: Shimano GRX 820 met dubbel crankstel, Shimano GRX 822 met enkel crankstel, Sram Rival AXS, Sram Force AXS en Sram Red AXS. De uitvoering met Sram Red AXS is het topmodel, en op die fiets zien we een mooi setje carbon Zipp 303S wielen. De versie met Sram Force AXS heeft aluminium Fulcrum Rapid Red 500 DB wielen, en de andere drie versies zijn voorzien van aluminium Fulcrum Rapid Red 900 DB wielen.

Om de velgen liggen Pirelli banden, de Cinturato Gravel 40 TLR. De zadelpen heeft een D-vorm en is van Colnago zelf. Qua cockpit heb je voor het topmodel de keuze uit een one-piece cockpit of een tweedelige versie, beide van het merk Colnago zelf. Bij de andere uitvoeringen zijn de stuurpen en het stuur van Deda. Op de onderkant van de onderbuis zien we nog mounts voor een extra bidonhouder. Deze Colnago G4-X is er vanaf € 4.330,-. En ga je voor de Sram Red AXS uitvoering met Zipp 303s, dan kost dat je € 8.870,-.

Meer info via Colnago.