Ere heeft een nieuwe wielset, specifiek voor gravelbikes. De wielen zijn gemaakt van carbon en zijn een toevoeging aan de Tenaci collectie. De wielen zijn 40 mm hoog, geschikt voor banden van 38 tot 58 mm en een set weegt 1580 gram. De decals zijn subtiel gedaan. De velg staat namelijk niet vol met decals en dat bevalt mij altijd wel. Je kan wel kiezen voor witte decals of zwarte, waarbij de witte natuurlijk iets meer opvalt.

Tenaci collectie

De Tenaci collectie bestaat al even en in deze collectie hebben ze verschillende gravelproducten. Naast banden en het bijzondere stuurlint zien we twee wielsets in deze collectie, maar beide sets zijn van aluminium. Deze full carbon GA40 wielen zijn dan ook een logische aanvulling op deze gravelcollectie van Ere. De aluminium wielsets zijn te koop voor € 399,- en € 499,- en het nieuwe carbon wielset kost € 1.399,-. Qua kleuren kun je kiezen uit Satin Black, Glossy Black en Glossy Black/White. Tenaci staat subtiel op de velg en vooral de matte Satin Black uitvoering ziet er strak uit. In combinatie met de zwarte spaken en nippels is het een strak geheel.

De specs

Voor de aerodynamica heeft Ere samengewerkt met Paul Lew, een expert op het gebied van wieldynamiek. Met Paul is er gezocht naar de perfecte balans tussen snelheid en robuustheid. De velgen zijn hookless, dit betekent dat de velgrand niet naar binnen gebogen is om de buitenband op de plek te houden. De velg heeft een interne breedte van 26 mm en volgens Ere is de schokabsorptie uitstekend te noemen.

Zowel het voor- als het achterwiel heeft 24 Sapim spaken en de wielen hebben naven van Ere, de Iona SL. De achternaaf weegt 235 gram weegt en de voornaaf maar 100 gram. Deze naven zijn uitgerust met een 36T star ratchet body, geschikt voor Shimano, Campagnolo en SRAM XDR. Door de afgedichte SKF lagers zou modder en nattigheid geen probleem moeten zijn. Het is ook mogelijk om de wielen aan te schaffen met een Classified naaf. De wielen zijn tubeless ready en het maximale gewicht van de berijder is 140 kilo.

Meer info op de website van Ere.