De type racefietsen overlappen elkaar tegenwoordig steeds meer. Maar volgens het Nederlandse Isaac is de Isaac Boson toch echt een endurance racefiets. Dus voor de lange ritten waar je wat extra comfort kunt gebruiken. Dit jaar is de nieuwe kleur Indigo Blue. De Boson was er al in het Onyx Black en Quartz Red. En ik moet zeggen dat het blauwe de Boson goed staat.

Stijfheid vs Comfort met ACT Dual 30 carbon

Het frame is gemaakt van het Advanced Carbon Tech Dual 30. Dat Advanced Carbon Tech is het carbon dat Isaac voor al hun carbon fietsen gebruikt, met het Dual 30 als specificatie voor deze fiets. Dit betekent dat er twee soorten carbon zijn gebruikt en dat deze een treksterkte heeft van 30 ton per cm2. Volgens Isaac heeft dit carbon een optimale verhouding tussen stijfheid en comfort. Je ziet bijvoorbeeld dat de stijvere Isaac Meson gemaakt is van Advanced Carbon Tech Triad 40. Dit even ter vergelijk.

De frames worden net zoals nagenoeg alle frames in Azie gemaakt maar het in elkaar zetten gebeurt in Nederland. Een Nederlandse fiets dus, mocht je Isaac nog niet kennen. Je ziet dat de Isaac Boson de achtervork lager op de zadelbuis heeft staan. Iets wat we steeds meer zien en in die achtervork zit wat flex zodat daar ook wat extra comfort vandaan komt.

Ook aero

Ook zien we dat er toch aan aerodynamica is gedacht. De fiets heeft een geïntegreerde cockpit. Helemaal wanneer je de fiets afmonteert met electronische groepset van Sram, zie je nauwelijks een kabel. Misschien alleen bij de schijfrem zie je een heel klein stukje ervan. Het ziet er erg strak uit zo zonder kabels in het zicht.

Het frame weegt in maat L zo’n 1150 gram en als je de fiets bijvoorbeeld wil afmonteren met de nieuwe Shimano 105 Di2 groepset dan ben je voor een complete fiets € 3.899,- kwijt. Online kan je de fiets naar wens configureren dus je kan ook goedkoper, maar zeker ook duurder uitkomen.

Meer info via Isaac