In januari van dit jaar was het nog de Udog Tensione die de aandacht trok. Toen waren de prijs en de looks de speerpunten. Nu gaat het meer om stijfheid, ventilatie en natuurlijk de cleane looks. Dat maakt de Udog Cima fietsschoen geschikt als klimschoen. Zo wordt de schoen ook door Udog in de markt gezet.

Knit-stof en volledig carbon zool

Deze schoen is gemaakt van knit-stof dat erg luchtig is. Daardoor krijgen je voeten extra koeling tijdens het fietsen. En tijdens het klimmen worden je voeten toch eerder warm door de inspanning en het gemis aan rijwind. Zo’n knit-stof, dat ook bij sommige andere merken voor de klimschoen wordt gebruikt, helpt dan. Wat zeker gaat helpen is de volledig carbon zool, daar waar de zool van de Udog Tensione nog van carbon en nylon was. Ze geven de zool een stijfheidsindex van 11 en daarmee is het de meest stijve zool die Udog te bieden heeft. Volgens Udog moet je niet denken dat het een oncomfortabele schoen is. Het is volgens hen een perfecte mix tussen prestatie en comfort.

Bijzonder uitziende vetersluiting

De schoen is bijzonder om te zien, en dat komt deels door de veters. De schoen is alleen met een vetersluiting te krijgen. De veters zijn op de foto’s zo gekruist dat het heel clean lijkt. Onder de band op de wreef lopen de veters door als je goed kijkt. Als je de veters gestrikt hebt kunnen ze in een soort flapje van de tong die je dan weer dubbelklapt en onder de band stopt. Heel strak weggewerkt zo. Dit noemen ze PTS, Pocket Tongue System.

Mede dankzij deze tong is het een super strak uitziende fietsschoen geworden. In maat 42 moet de schoen 240 gram wegen. Hij is er in het wit (Salt White) of zwart (Pure Black) waarbij alleen het logo een contrasterende kleur heeft. De prijs is wat meer dan die van hun andere model. Deze Udog Cima fietsschoen kost € 250,-.

Meer info via Udog