Aerodynamische wielen van aluminium dat zijn de nieuwe Explorator GCR40 wielen van Ere Research. Specifiek ontworpen op stevigheid en op duurzaamheid, volgens Ere. De Explorator GCR40 is de opvolger van de Explorator GC45 en is gemaakt voor het dagelijks gebruik.

Lekker stevig

De velgen zijn dus gemaakt van aluminium waardoor de wielen wel een stootje kunnen hebben. Een goede keuze dus voor een setje trainingswielen of voor een weekendfietser waarbij het niet gaat om prestatie gericht fietsen. De wielen zijn 40 mm hoog met een binnenbreedte van 21 mm en een diepte van 9 mm. Met deze maten is de velg ook ideaal voor het monteren van bredere banden tot maximaal 40 mm. Bij aankoop is de velg gelijk tubeless ready, dan is het alleen nog een kwestie van de goede band erom en latex erin. De wielen hebben een prima gewicht voor aluminium velgen. Het voorwiel weegt 861 gram en het achterwiel weegt 1023 gram met een totaal gewicht van 1884 gram voor een wielset.

Het hart van het wiel

In de velg zitten aerodynamische roestvrij stalen spaken met zwarte nippels. Wat de spaken aerodynamisch maakt, is dat ze plat zijn in plaats van rond. In de velg zitten de X12 24-gaats IONA voor- en achternaven. De achternaaf bevat een ratelsysteem met vier pallen. De wielen komen standaard met industrie lagers. Deze kunnen wel vervangen worden door SKF lagers of keramische lagers.

Een set wielen met de looks

De wielen hebben naar mijn mening een mooie afwerking gekregen met hun mat zwarte kleur in combinatie met de spaken en de zwarte nippels echt een compleet plaatje. Ook voor de zwaardere renners tot maximaal 130 kilo zijn die wielen erg geschikt. Voor een wielset betaal je € 499,- en dat is niet duur. Lekker als trainingswielset.

Meer info via Ere Research

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Explorator-GCR40-1.jpg