Het is de laatste jaren vaste prik dat Oakley een speciale Tour de France collectie presenteert. De brillen heb je waarschijnlijk al voorbij zien komen als je de Tour volgt. De helm is dit jaar niet aanwezig in het peloton, want Oakley sponsort geen team met de helmen in deze 2021 editie van de Tour de France.

De Sutro

Mat blauw met de Franse vlag

Of, zoals Oakley het zelf omschrijft: Matte Poseidon. Dat is de naam die ze de specifieke Tour de France kleuren hebben gegeven. De brillen zijn mat gekleurd in het donkerblauw met rood. De brillen hebben witte details en daarmee krijg je het blauw-wit-rood van de Franse vlag. De meest favoriete bril in het peloton is volgens mij de Oakley Sutro en daarbij hebben ze op de pootjes rode bolletjes afgebeeld. Naast de Sutro is ook de Jawbreaker en de Frogskins lite bril nog verkrijgbaar in deze Tour de France uitvoering.

de Jawbreaker

Op TV zie je renners die met de Oakley Radar EV Path rijden in de Tour de France uitvoering, maar deze is helaas al niet meer verkrijgbaar in de webshop. Dat geldt ook voor de ARO3 helm uit deze Tour de France collectie.

De Frogskins lite lijkt in eerste instantie niet helemaal de kleuren van de Franse vlag te hebben. Dit komt omdat de witte details aan de binnenkant van de pootjes zitten. De Frogskins Lite is niet echt een fietsbril, maar een lifestyle bril waarmee sommige ploegleiders ongetwijfeld achter het stuur zitten momenteel. Naast de speciale kleurstelling van de monturen staat er op de lens van de brillen het Tour de France logo. Subtiel in de hoek, zodat je daar geen last van hebt.

De Frogskins

De specifieke eigenschappen van de helm en de brillen zijn gelijk aan de reguliere uitvoeringen van de producten, zoals bijvoorbeeld bij de Oakley Jawbreaker die we al eens hebben getest.

Meer info via Oakley

en weer de Sutro