De Pinarello Dogma F10 heeft de meeste Tour de France overwinningen van het afgelopen decennium op z’n naam staan! De profs van Ineos zijn inmiddels overgestapt op de meer aerodynamische en extremer vormgegeven Dogma F12. De Disk uitvoering van de Pinarello F12 werd al eens getest door Hendrik. Als ik zou mogen kiezen dan zou ik toch voor de Dogma F10 gaan vanwege zijn subtielere vormen. Zeker nu ik de nieuwe Camo kleuren zie waarmee Pinarello de Dogma F10 heeft uitgerust.

Velgrem of schijfrem?

De Dogma F10 kun je krijgen met schijfremmen of velgremmen. Ongeacht de keuze voor het type rem zijn er drie verschillende kleurstellingen. Een frame dat geschikt is voor schijfremmen kost € 5090,- en een frameset voor velgremmen kun je kopen voor € 4990,-. Het frame voor schijfremmen is geschikt voor flatmount remklauwen en de wielen worden gemonteerd met 12mm steekassen. Het wit met blauwe frame op de foto’s is een frame dat voor schijfremmen is gemaakt. Beide zwarte frames op de foto’s zijn voor velgremmen, waarbij de rode een mooi voorbeeld is van een volledig opgebouwde fiets. Maar zoals gezegd: alle drie de kleurencombinaties zijn verkrijgbaar voor beide type remmen.

Subtiele Camo

Het Camo effect hebben ze erg subtiel gedaan. Je ziet het alleen terug aan de binnenkant van de voorvork en op de logo’s van het frame. Ga je voor een matzwart frame heb je de mogelijkheid om voor rode of lichtblauwe Camo kleuren te gaan. Bij het witte frame zijn dit alleen de blauwe Camo kleuren.

Meer info via Pinarello of via Carbonbike (importeur)