Alsof ze na een heel seizoen nog niet genoeg gefietst hebben, gaan Tim Wellens en Thomas De Gendt samen nog een avontuur aan.

Het geeft maar weer eens aan dat de meeste profs net zulke liefhebbers zijn als wijzelf. Dat moet in ieder geval wel als je besluit om na Il Lombardia samen terug naar Semmerzake, België te fietsen. Onlangs kwam ook al een dergelijk verhaal voorbij van Larry Warbasse en Conor Dunne, alleen had dat een wat minder leuke aanleiding aangezien ze hun baan plotsklaps kwijt waren.

Voor de gelegenheid hebben ze wel een iets andere uitrusting. In plaats van de Ridley Noah of Helium waarmee ze koersen hebben ze beide een X-Trail om hun tocht mee te maken. Hun eerste rit was 186km die ze in 7 uur volbracht hebben met start in Como. De exacte route weten we niet, wel dat ze de Gotthardpas hebben aangedaan. Op dag 2 zijn ze via Flüelen gereden naar Saint-Louis bij Basel om de volgende dag de Vogezen inclusief de Grand Ballon aan te doen. Die dag reden ze 191 km met 1800 hoogtemeters. Op dag 4 zijn ze alweer in Luxemburg.

Ze geven aan dat het ook wat sneller en makkelijker gaat dan ze zelf van te voren hadden ingeschat. Ze rijden gemiddeld 27 a 28 in het uur met bagage en halen op het vlakke nog altijd 35 a 40. Zulke tripjes gaan als prof een stuk sneller 🙂

En als je de twee al een beetje gevolgd hebt zie je dat er veel in het teken staan van eten. Als we de foto’s moeten geloven althans wel. We kunnen het ze ook niet helemaal kwalijk nemen dat je na zo’n seizoen zin hebt in wat anders. Bovendien verbranden ze het toch wel in de kilometers richting huis. Het makkelijkste is om de hashtag te volgen die ze hiervoor in het leven geroepen hebben: #TheFinalBreakaway. Dat doe je via Twitter en hun Instagram-accounts (vooral via hun Stories) @degendtthomas en @tim19910510. Je krijgt meteen zin om zelf ook op zo’n trip te gaan als je de foto’s ziet!