Het eerste wat we dachten bij het ontvangen van de magneetverlichting van Lucetta: “dat gaat dus niet werken op een frame van carbon of aluminium”.

Dat klopt, maar volgens Lucetta komt daar heel snel een adapter voor. De lampjes werken als volgt: de kleine zwarte dopjes (die ook in rood en wit te krijgen zijn) hebben een led lampje. Een rood lampje voor de achterverlichting en een wit lampje voor de voorkant van je fiets. Het makkelijke is dat je met het magneetje het lampje op je fiets “plakt” en wanneer je uitgefietst bent, haal je ze er met een handomdraai weer af. De lampjes kunnen tegen elkaar worden geklikt zodat je ze makkelijk bij elkaar kan houden.

Zodra er contact wordt gemaakt met het staal, dan gaan de lampjes branden. Ze hebben drie standen: knipperen, snel knipperen en normaal branden. Dit wisselen kan je doen door de magneet even los te maken van het staal en weer opnieuw eraan te plakken. Er zitten 2 platte batterijen in, die met een draaikop makkelijk te vervangen zijn. De verlichting is gemaakt om gezien te worden, niet om op een donker fietspad genoeg licht te hebben om duidelijk te zien waar je fiets.

Onze belangrijkste vraag? Blijft dat wel zitten? Dus we hebben even een test gedaan, en bij het gebrek aan een stalen testfiets hebben we onze trouwe omafiets maar even gebruikt. En wat blijkt… de lampjes blijven echt zitten. Een aantal keer van het talud af gefietst en drempels gepakt… geen probleem. Dat hadden we niet verwacht als ik eerlijk ben. En om jullie voor te zijn, inderdaad… er is geen helm gebruikt tijdens het fietsen.

Heel sporadisch maakt het lampje geen goed contact, waardoor hij niet aan gaat (hoe vlakker het oppervlakte hoe beter het werkt), maar als je het dan even rustig los maakt en weer plakt op het staal, werkt het weer. (zie filmpje).

Conclusie
Voor de stadsfiets een echte handige fietsverlichting, lekker makkelijk plakken en na de fietstocht weer makkelijk meenemen naar binnen. De lampjes voelen ook degelijk aan en blijven goed zitten. Het is geen verlichting waar je in het donker mee kan zien, maar wel waar je mee gezien wordt. Voor de carbon/alu racefietsen is het lampje niet perse handig. Omdat het voordeel van het magneetje een beetje teniet wordt gedaan door de adapter die nodig is voor carbon en aluminium.

Prijs: € 25,-
Via Lucetta

lucetta-verlichting3 lucetta-verlichting2