Als je aan het shoppen bent voor een nieuwe fietsbril dan is er tegenwoordig altijd wel iets te vinden dat bij je past. Zoveel wensen, zoveel modellen. De keuze uit kleuren en glazen is ook enorm. Dus als je een nieuwe fietsbril op de markt brengt, moet je echt je best doen om weer net iets anders te bedenken. Rapha komt vandaag met maar liefst drie nieuwe modellen die we stiekem al hadden kunnen zien op de Socials.

De Reis en Letras modellen lijken wel iets op elkaar terwijl de Dalton er totaal anders uit ziet. Zo iets over de namen, nu eerst iets over de fietsbrillen. Bij de Rapha Letras heeft de lens geen frame. De Rapha Reis lijkt er een beetje op maar heeft een half frame. En tot slot de Rapha Dalton met een full frame, waar deze in eerste instantie misschien het minst op een fietsbril lijkt.

Dan kort iets over de namen. Dat zijn locaties waar je dus erg fijn kan fietsen. Reis is van Coll dels Reis, die je misschien niet zo snel een belletje doet rinkelen. Maar je kent hem misschien beter als Sa Calobra, (Mallorca). Aanrader! maar dat terzijde. De Letras is van Alto de Letras, de 79km lange klim in Colombia. En dan hebben we nog de Dalton die staat voor de Dalton Highway. Dat is een 666 km lange weg in Alaska.

Rapha Lenzen

Bij alledrie de brillen heb je keuze uit vier tinten qua lens. Yellow, Rose, Green en Mirror. Het verschil zit hem in de kleur en hoeveel licht hij doorlaat. Hieronder zie je foto’s van de vier verschillende lenzen bij de Letras. De lenzen geven het zicht iets meer contrast, wat ikzelf altijd wel een fijne feature vind. Om ook aan het milieu te denken zijn de frames zoveel mogelijk bio-based.

De brillen zitten qua prijs dicht bij elkaar in de buurt. De Letras en de Reis kosten € 180,- terwijl de Dalton voor € 160 in de winkels ligt. Gewoon even langs bij Rapha zodat je kan zien welke bril het beste bij je helm en hoofd past of even online kijken. Vandaag nog alleen voor RCC, morgen voor iedereen. Binnenkort lees je onze bevindingen.

Meer info via Rapha

Rapha Dalton fietsbril
Rapha Dalton fietsbril
Rapha Letras fietsbril
Rapha Letras fietsbril
Rapha Letras fietsbril
Rapha Letras fietsbril
Rapha Letras fietsbril

Rapha Reis fietsbril
Rapha Reis fietsbril