2024 is het jaar dat Rapha 20 jaar bestaat en dat gaan ze een jaar lang vieren! Dit jaar staat in het teken van ‘Past Forward’ waarmee ze doelen op de campagne rondom dit jubileum. De start van deze jubileum campagne start zondag in de Ronde van Vlaanderen waar de heren en dames van EF Pro Cycling met een limited outfit gaan rijden.

Klassiek design in modern jasje

Dat de aftrap van de jubileum campagne tijdens de Ronde van Vlaanderen wordt gedaan, is geen toeval. Dit is de hoogmis en voor velen de mooiste klassieker van de kalender. En dat is voor Rapha een mooie start met een klassiek outfit als hommage aan de koers in de jaren ’60. Of zoals ze het zelf noemen, de gouden era van het wielrennen waar ze zelf graag door geïnspireerd worden bij het maken van tijdloze producten voor hun collectie.

Het design is klassiek, maar wel met de techniek van nu. Zo zullen de renners en rensters aan de start staan met aero-jersey of snelpak voor het beste resultaat. In het design zijn de sponsoren natuurlijk niet vergeten. Geheel in stijl met de looks en de knipoog naar de jaren ’60 hebben ze de foto’s in zwart-wit gedaan, maar er zit wel degelijk wat kleur in het outfit. Je kan dit vergelijken met het design van de Flandrien collectie en de kleuren die op het frame te zien zijn.

Ook Cannondale viert mee

De ‘switchout’ voor de Ronde van Vlaanderen zit ‘m niet alleen in de kleding van de renners. Cannondale heeft er voor gezorgd dat de fietsen mooi matchen en viert zo mee met het jubileum. De frames zijn net als de kleding klassiek qua design en in vergelijking met de opvallende Lab 71 SuperSix Evo waar de ploeg normaal op rijdt is dat wel even wennen. Dat wil niet zeggen dat dit design niet geslaagd is als je het mij vraagt. Het frame is voornamelijk zwart met roze details en een subtiel lijnenspel rondom het bracket en de achterbrug.

Rapha Flandrien collectie

Als je geen prof bent, zal je nog eventjes moeten wachten tot na de Ronde van Vlaanderen. Vanaf 3 april zal de Flandrien collectie dan beschikbaar zijn in de winkels en online. Voor leden van de RCC zal dat een dag eerder, op 2 april al zijn. De Flandrien collectie is gebaseerd op de reguliere classic lijn die je kent van Rapha.

Het bestaat uit een longsleeve shirt, een korte broek, een oldschool quarter zip gebreide trui en een paar merino sokken. Qua design is het, hoe kan het ook anders, lekker klassiek met een brede witte band en het Rapha logo groot op de borst. Wat ik mooi vind is de subtiele roze streep die je langs de witte banden ziet.

Via Rapha