Rond de jaarwisseling is het altijd feest voor fietsliefhebbers, want ondanks dat het nog even wachten is op de eerste wielerkoersen is het wel de periode dat wielerteams de nieuwe teamfietsen en outfits presenteren. Zo ook EF Education-Easypost, want het team presenteert het nieuwe design op de LAB71 SuperSix EVO fietsen. En om maar met de deur in huis te vallen, daar worden we wel vrolijk zijn.

Goed designteam bij Cannondale

Afgelopen jaren kwam Cannondale voor de Giro ook met unieke Cannondale fietsen voor de renners, en dit seizoen zitten de renners ook weer gebakken. Want dat de designers van Cannondale een goede job hebben gedaan kunnen we wel stellen als je het mij vraagt. De basis van de fiets is wit, met een heel aantal vlakken in de kleuren geel, rood en roze. Die roze kleur kennen we natuurijk uit het tenue van de renners, en dat gaat prima samen met de kleuren geel en rood.

Op de onderbuis staat in grote zwarte letters de merknaam Cannondale, en op de voorkant van het balhoofd staat het logo. Bovenaan de zitbuis staat LAB71, het label waar de high-end fietsen van Cannondale onder vallen. In combinatie met de zwarte componenten op de fiets zoals de velgen, het crankstel, stuur en de zadelpen maakt het een vrolijke combinatie. Ondanks alle opvallende kleuren blijft het wel een strak geheel.

Profwaardige afmontage

Bij een profteam weet je vrijwel altijd dat het goed zit qua afmontage, en dat is ook bij EF Education-Easypost het geval. De fietsen zijn afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2 R9200, in combinatie met een FSA K-Force crankstel, met NG PowerBox vermogensmeter. Qua wielen is er gekozen voor de Vision 60 SL, in combinatie met Vittoria Corsa banden. En waar ik persoonlijk heel blij van wordt is de hele gave cockpit die Cannondale samen met MomoDesign heeft ontwikkeld, de One-Piece Systembar.

De zadelpen en cockpit zijn van het merk Cannondale. Het zadel is van Prologo, de Dimension. Ook het stuurlint is van Prologo. De pedalen zijn van Speedplay en de racers zijn voorzien van een Wahoo. Al met al een complete topfiets, en we zijn benieuwd naar de prestaties van onder andere Rui Costa, Ben Healy en Richard Carapaz. Aan de fiets zal het in ieder geval niet liggen!

Meer info via Cannondale.