Of wij eens wilden kijken naar de rugzak van Bontrager met de naam Harelbeke. Deze rugzak is de opvolger van de Flanders rugzak die wij eerder al eens hebben getest.

Als we deze tas vergelijken met zijn voorganger valt direct op dat hij kleiner lijkt. Dat kan optisch zijn, maar hij blijkt met 29 liter ook 2 liter minder inhoud te hebben dan zijn voorganger. Dit verschil zit hem het opbergvak van de helm blijkt later, die is er namelijk niet. Qua uiterlijk had de Flanders meer rondere vormen. De Harelbeke is wat hoekiger en lijkt ook daardoor compacter. Het ziet er in ieder geval strak uit. De contrasterende kleur aan de binnenkant is fluor-geel geworden (i.p.v. rood bij de Flanders).

Dan maar eens kijken naar de verschillende opbergvakken. Die zijn er trouwens genoeg. Wanneer je de rugzak voor het eerst gebruikt, kan je nog wel eens vergeten welk vakje je hebt gebruikt, zoveel zijn het er. Om ze even te noemen:

– een vak aan de onderkant waar je je schoenen in kwijt kan
– een vakje aan de bovenkant die gevoerd is voor je sleutels of iets anders kleins
– een vakje aan de achterkant, onderaan voor je paspoort of portemonnaie
– een gevoerd vak voor je laptop (max 17″)
– een waterdicht zijvak voor je bidon
– een voorvak voor documenten
– het grote binnenvak die elke rugzak heeft

Aan de bovenkant en aan de zijkant zit een stevig handvat zodat je de tas zowel horizontaal als verticaal kan dragen. Zoals gezegd heeft deze versie geen helmopbergvak in de rugtas maar 2 haakjes aan de buitenkant waar je de helm makkelijk aanvast maakt. Zelf vind ik een helm aan de buitenkant veel handiger dan in de tas. Dit omdat een helm met zijn vorm altijd veel loze ruimte inneemt.

Ik gebruik de tas nu al een tijdje en het is echt een fijne rugzak waar genoeg inpast en toch compact blijft en daardoor fijn te dragen. Ook zie je nergens slijtage of tekenen dat de tas het moeilijk heeft. Terwijl ik er naast wielerkleding er werkelijk van alles mee vervoer. Zelfs zoveel dat ik af en toe op de tas moet zitten met mijn knieën om de rits dicht te krijgen, zo vol stop ik hem. Hij geeft geen krimp. Doordat de schouderbanden zijn voorgevormd en bovenaan best breed zijn, wordt het gewicht van de tas ook goed verdeeld. Geen zere plekken. Nou ja, zoals je al leest ben ik best enthousiast over deze rugzak. Een klein puntje is de prijs: €199,- is best wel hoog voor een rugzak, maar dit is wel zo’n rugzak die je ook blijf gebruiken en niet na drie keer dragen in de kast beland.

WEGGEEFACTIE
We mogen 3 Harelbeke rugzakken weggeven. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (rechtsboven op racefietsblog.nl) en laat ons hieronder weten waarom jij die rugzak nodig hebt. Uit de reacties trekken we na donderdag 20 oktober 12:00 uur de winnaar.

Op de website van Bontrager kan je meer info over de Harelbeke vinden.

bontrager-harelbeke-10 bontrager-harelbeke-9 bontrager-harelbeke-8 bontrager-harelbeke-7 bontrager-harelbeke-6 bontrager-harelbeke-4 bontrager-harelbeke-3 bontrager-harelbeke-2