De Rennkompressor fietspomp van SKS Germany bestaat al meer dan vijftig jaar en is een echt icoon. Nu lanceert het Duitse merk een limited edition van de klassieker pomp. SKS Germany is sponsor van wielerploeg Alpecin-Deceuninck, en als ode aan het sponsorschap heeft het merk nu een speciale uitvoering van de Rennkompressor gemaakt.

De Rennkompressor: robuust en betrouwbaar

Wij hebben er eentje op kantoor staan, die oranje, en het is ook best aannemelijk dat jij er ook eentje in de schuur hebt staan. De Rennkompressor is namelijk een betrouwbare, onverwoestbare metalen fietspomp uit de tijd dat oerdegelijke producten nog de standaard waren. De fietspomp is voorzien van een gietijzeren voet en een klassiek houten handvat. De pomp kan je banden oppompen tot maximaal 16 bar.

Knalblauwe Alpecin-Deceuninck kleur

Waar de Rennkompressor normaal gezien de kenmerkende oranje kleur van SKS Germany heeft, is de Limited Edition versie uitgevoerd in de knalblauwe teamkleur van Alpecin-Deceuninck. Dat valt lekker op, zeker samen met de logo’s van de naamsponsors van de wielerploeg. Ik denk niet dat Mathieu van der Poel nog zelf zijn bandjes oppompt, maar met deze pomp gaat hij wellicht toch twijfelen om het weer eens zelf te doen.

Volgens SKS Germany gebruikt Alpecin-Deceuninck naast de Rennkompressor ook nog de vorig jaar gelanceerde Renkompressor NXT, met digitale meter.

Meer info via SKS Germany.