In het eerste weekend van juli is de Maratona dles Dolomites gereden. Één van de bekendste Italiaanse cyclo’s van het jaar. Zo’n 9000 renners en rensters stonden aan de start, verdeeld over drie afstanden. De langste afstand telt 138 kilometer en daarin zitten ongeveer 4200 hoogtemeters. Het parcours ligt rondom het Sella gebergte en dat is een supergaaf gebied om te fietsen.

Kask Mojito3 helm en Koo Orion bril

De Maratona is dit jaar voor de 35e keer georganiseerd en om dat te vieren hebben partners Kask en Koo beiden een ‘Maratona Limited Edition’ uitgebracht. Beide merken hebben gekozen om hun populairste product in een Maratona jasje te gieten. Dit hebben ze trouwens wel eens eerder gedaan. Bij de helm is dit de Kask Mojito3, die een klein jaar geleden op de markt kwam. De Orion bril van Koo hebben ze al langer in het assortiment maar is volgens hun dus de meest populaire bril.

De Koo Orion is helemaal wit, met zwarte accenten. Voor de Limited Edition hebben ze het logo van Maratona, samen met het logo van hoofdsponsor Enel, bovenop de pootjes gezet. In hoek van de lens zie je de M van het logo ook terug. Kleine, maar subtiele aanpassingen die deze bril limited maken.

Bij de helm valt het ‘Maratona-sausje’ meer op, want het logo staat in felle kleuren midden voor op de helm. De helm zelf is ook wit, waardoor de kleuren goed opvallen. Aan de zijkant lopen deze kleuren over de hele breedte van de helm. In dat deel van de helm is ook het logo van de hoofdsponsor en de Maratona te zien.

De Maratona Limited items waren te koop tijdens de Maratona, maar zijn ook nog verkrijgbaar via de dealers van Kask en Koo maar wel gelimiteerd. Alle informatie over Kask en Koo kan je vinden op de website van Kask of de verdeler Carbonbike.

Tags: