Bij veel teams waren de kleuren van de 2019 shirts al bekend. Bij Team Education First moesten we nog even wachten tot dit weekend. Met Rapha als hun nieuwe kledingsponsor waren we benieuwd wat er uit hun hoge designhoed zou komen. Zouden ze het roze houden of toch voor wat anders gaan?

De kit
Nou, het roze is gebleven. Beter nog, er is nog meer roze aan het shirt toegevoegd. Dat hebben ze dan toch weer erg stijlvol gedaan. Van bovenaan roze gaat de hele kit nu langzaam over naar blauw waarbij in het midden een soort van paars voor de overgang zorgt. De broek waar ze mee gaan rijden is de Pro Team Bib Shorts II. De kleur is blauw met roze bretels. Het shirt is de Pro Team Aero Jersey. En Rapha zou Rapha niet zijn als ze ook direct een hele consumentenlijn van allerlei producten uit hadden gebracht voor de fans. Uiteraard hebben ze racingkits voor zowel heren als dames, maar ook een petje, hoedje, sjaal, sokken, musette, t-shirts, trainingsjerseys (die er overigens ook erg goed uitzien), kinderjersey’s en nog meer. Maar daarvoor moet je zelf maar even in hun shop kijken.

De fiets
De fiets is ook gepresenteerd. De foto’s zijn alleen nog van de SystemSix. Die SystemSix is trouwens de nieuwe aeroracer van Cannondale, mocht je dat even ontgaan zijn. Een paar dingen die mij opvielen aan de fiets. Allereerst is het design van de kledingset erop terug te vinden. Subtiel is er roze, paars en blauw aan de bovenkant gebruikt, de rest van de fiets is zwart. Op de derailleurpad na, want die is ook roze. Daarnaast vallen de Vittoria banden met gumwalls goed op. En ook het retro logo was je waarschijnlijk al opgevallen. Bij het originele logo viel de C van Cannondale een beetje weg achter de kettingbladen. Dat hebben ze zo goed opgelost. De andere fietsen, naast de SystemSix, zullen ook zo’n styling krijgen zodat het past bij het geheel.

Het team heeft er met de komst van Rapha er een geheel van gemaakt qua design. Voor het team rijden dit seizoen drie Nederlanders, Moreno Hofland, Julius van den Berg en Sebastian Langeveld en één Belg, Sep Vanmarcke. En naast alle wegwedstrijden gaat het team ook meedoen met enkele alternatieve wedstrijden zoals de Leadville 100, Dirty Kanza, Three Peaks en de Taiwan KOM Challenge. Mooie ontwikkeling wat mij betreft.

Via Rapha en Cannondale