Je hebt de fiets al kunnen zien tijdens deze Tour. De Tour de France renners van Israel-Premier Tech hebben namelijk een leuk cadeautje gekregen van sponsor Factor. Het fietsenmerk heeft de Ostro VAM waar de renners op rijden een speciaal design gegeven, en dat ziet er gaaf uit. Het design eert het land Frankrijk, en dat zie je dan ook terug in de gebruikte kleuren.

Een eerbetoon aan Frankrijk

De basis van deze special edition is een zwart frame. De kleuren van blauw-wit-rode Franse vlag zie je dan ook veelvoudig terug. De schilderachtige decals doen denken aan de artistieke rijkdom van Frankrijk, aldus Factor. Ik vind het vooral erg goed gedaan. Merknaam Factor staat in glimmende decals op de onderbuis, en dat matcht goed met het onderliggende design.

De Factor Ostro VAM is het aerodynamische topmodel van het merk. Eerder dit jaar is deze racer vernieuwd. Factor claimde bij de lancering dat de vernieuwde Ostro VAM in de windtunnel sneller is dan de Cervelo S5 en de Specialized Tarmac SL8. Voor de renners van Israel-Premiers is deze racefiets afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2 en Black Inc wielen.

En nu het belangrijkste nieuws, want deze special editon is ook te koop! Volgens Factor is de special edition in beperkte oplage beschikbaar. Je kunt gaan voor een frameset, maar ook een complete fiets. Die is dan afgemonteerd met Sram Force of Red, of Shimano Ultegra of Dura Ace. Ook is de Ostro VAM afgemonteerd met Black Inc wielen en cockpit, en voorzien van CeramicSpeed lagers.

Meer info via Factor.