De topmodellen van Suplest zijn vernieuwd. Niet alleen de Suplest Road Pro voor de racefiets maar ook de Suplest Gravel XC Pro voor offroad zoals gravel. Het waren al fijne schoenen maar ze hebben de schoenen dus weer verfijnd. Belangrijkste vraag is natuurlijk wat er dan anders is geworden.

Comfort

Het grootste verschil is dat het comfort vergroot is. Coen vertelde tijdens de review van de vorige Suplest Road Pro fietsschoenen al dat de schoen erg stijf is, geen drukpunten heeft maar dat het bovengedeelte ook erg stijf aanvoelt door de carbon laag die daar wordt gebruikt. Nu hebben ze dat gedeelte iets meer comfort gegeven. Dit geldt voor de wegschoen maar ook voor de offroad-schoen. Of dat ook beter fietst en voelt, gaan we nog testen. De nieuwe schoenen komen beschikbaar vanaf december 2024.

Je ziet ook dat het materiaal dat gebruikt is voor de bovenkant veranderd is. Het carbonlaagje heeft een iets kleinere oppervlakte gekregen. Ook is de lijn van de Boa draad iets aangepast. Nog wel krijg je twee boa sluitingen. De flap die je voet omsluit loopt nu zichtbaar door tot aan de neus, al is het laatste deel wel vastgestikt. Daarnaast ziet het randje van de tong er iets zachter uit. De zool is gelijk gebleven en ook nu krijg je er een Solestar binnenzool bij. Aan de zijkant van je voorvoet zit nu een Flex Zone die ook nog eens extra ruimte geeft aan je voet voor extra comfort.

We zijn benieuwd naar de verschillen in de praktijk. De prijs voor zowel de Suplest Road Pro en de Suplest Gravel XC Pro is € 419,-. Vanaf december 2024 beschikbaar. Als kleuren kan je voor de Road versie kiezen tussen off-white, white en black. Voor de Gravel XC versie is er in het wit.

Meer info via Suplest of via de verdeler Carbonbike.